Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dansk sikkerhetstjeneste saksøker Politiken

Krever 15 millioner og vil fengsle redaktøren.

HARDT UT: Tidligere PET-sjef Jakob Scharf snakket åpent op dansk sikkerhetstjeneste i en bok gitt ut av Politiken. Nå vil PET ha Politiken-redaktør Christian Jensen fengslet. Foto: NTB Scanpix
HARDT UT: Tidligere PET-sjef Jakob Scharf snakket åpent op dansk sikkerhetstjeneste i en bok gitt ut av Politiken. Nå vil PET ha Politiken-redaktør Christian Jensen fengslet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den danske sikkerhetstjenesten PET krever at Politikens sjefredaktør Christian Jensen må i fengsel etter at avisa utga en omstridt bok om en tidligere PET-sjef.

BOK TIL BESVÆR: Slik ser boka ut.
BOK TIL BESVÆR: Slik ser boka ut. Vis mer

I stevningen krever PET dessuten at mediehuset JP/Politikens hus idømmes en bot på 15 millioner kroner.

Det melder Politiken selv fredag ettermiddag.

Den danske avisa gikk i fjor høst imot en rettslig kjennelse og distribuerte en omstridt bok om landets sikkerhetstjeneste som bilag i avisen.

Boka baserer seg delvis på intervjuer med tidligere PET-sjef Jakob Scharf. Sikkerhetstjenesten mener han i boka har avslørt taushetsbelagte hemmeligheter.

Det var Politikens sjefredaktør Christian Jensen som tok beslutningen om å utgi boken som bilag.

I det sivile søksmålet som den danske riksadvokaten har innlevert på vegne av PET, kreves det at redaktøren må idømmes en fengselsstraff på fire måneder, ifølge Politiken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling