Skam sesong 3

Dansk «Skam»-parodi går som en farsott på nett

- Vi kan også lage suksessfulle norske ungdomsserier, hevder DR3. Så langt er «Skam»-parodien deres sett over 900 000 ganger. 

GUTTA: I den danske «Skam»-parodien møter vi selvsagt karakterene «Isak», «William» og «Jonas». Her i gang med planlegginga av høstferien. Foto: Skjermdump / DR3
GUTTA: I den danske «Skam»-parodien møter vi selvsagt karakterene «Isak», «William» og «Jonas». Her i gang med planlegginga av høstferien. Foto: Skjermdump / DR3 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I løpet av de siste månedene har «Skam»-epidemien beveget seg over Skagerrak.

Danskene er nemlig også smittet med interesse for Noora, Isak og de andre karakterene i det Julie Andem-skapte universet. 40 000 dansker så første episode fra sesong tre forrige helg, og tidligere denne uka ble det kjent at Danmarks rikskringkaster DR har kjøpt «Skam».

Serien skal vises på DR3, samme kanal som står bak «Skam»-parodien som har gått som en farsott på Facebook det siste døgnet.

I løpet av den ett minutt og 45 sekunder lange videoen harselerer danskene med nordmenns forhold til ski, ull og boreplattformer.

I tillegg inkluderes en rekke «Skam»-typiske elementer, som jente-Chris' forkjærlighet for plastbestikk, Nooras røde leppestift og ordet «lissom».

900 000 visninger

DR3 kaller parodien en «skamdinavisk ungdomsserie», og har blitt vist over 900 000 ganger i løpet av kort tid.

- Vi hadde ikke forventet så massiv respons, sier Lasse From Jonassen til Dagbladet.

Jonassen er redaktør for DR3s sosiale medier-redaksjon, som står bak videoen. Han forteller at de bevisst har prøvd å tilpasse innholdet slik at både nordmenn og dansker, samt folk som ikke har sett «Skam», kan le av den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer