DØDE I KINA: Den danske kokken Martin Bentzen hadde bodd i Shanghai siden januar i fjor, hvor han jobbet på Napa Wine Bar. Han døde i sitt hjem i Shanghai, på grunn av hjertestans. Foto: Pressebilde
DØDE I KINA: Den danske kokken Martin Bentzen hadde bodd i Shanghai siden januar i fjor, hvor han jobbet på Napa Wine Bar. Han døde i sitt hjem i Shanghai, på grunn av hjertestans. Foto: PressebildeVis mer

Dansk stjernekokk døde av stress i Kina

Nå kjemper familien for å få den tidligere Noma-kokken hjem.

(Dagbladet): Den danske kokken Martin Bentzen døde nylig i Shanhai i Kina, 32 år gammel.

Ifølge Bentzens søster, Nina Bentzen, var hardt arbeidspress en av årsakene til hans brå død.

- Min bror har vært under hardt press. Han ble sjef på Napa wine bar i Shanghai, og da ble det ikke spart på noe som helst. Dessverre klarte ikke hans vakre hjerte å følge med. Det stoppet å slå onsdag. Han døde av stress, skriver hun på brorens Facebook-minneside.

Nå vil søsteren og familien få stjernekokken hjem igjen til Danmark.

Vil frakte ham til Danmark Via Facebook-minnesiden «Martins siste reise» håper de på å samle inn nok penger til at Bentzen kan transporteres fra Kina og hjem igjen til Danmark.

- Akkurat nå ligger han alene i en kiste i Kina. Han kan ikke bli utlevert til Danmark før vi stiller sikkerhet med minimum 100 000 kroner. Det er penger min mor, som er pensjonist, og jeg, som studerer, ikke har. Derfor appelerer vi til Martins fantastiske og vidunderlige hjelpsomme nettverk, samt resten av Danmark, om å hjelpe med et bidrag, skriver søsteren på Facebook.

- Et kjempesjokk Til Ekstra Bladet utdyper hun:- Det er et kjempesjokk for hele familien, og alle som var glad i Martin. Jeg er knust av sorg, men akkurat nå tenker jeg mest på å ordne det praktiske, sier hun.

Martin Bentzen har vært i Kina siden januar i fjor, hvor han jobbet på Napa Wine Bar. Tidligere var han kjøkkensjef på den danske restauranten Noma i København, som ofte blir omtalt som «verdens beste restaurant».