Innovasjon Norge

Dansk storavis skroter avtale

- Vil ikke samarbeide med noen som fører oss bak lyset.

SIER UNNSKYLD: Innovasjon Norge har beklaget kampanjen fra Sommarøy i Troms. Over 1000 internasjonale medier omtalte en historie de plantet som sann, men det var den ikke. Foto: Innovasjon Norge
SIER UNNSKYLD: Innovasjon Norge har beklaget kampanjen fra Sommarøy i Troms. Over 1000 internasjonale medier omtalte en historie de plantet som sann, men det var den ikke. Foto: Innovasjon Norge Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Norsk øy uten tid var et reklamestunt: Det offisielle norske turistbyrået lurte Politiken og allverdens andre medier med falsk historie. Nå reagerer Politiken».

Den danske storavisa har besluttet å avbryte samarbeidet med Innovasjon Norge, melder Politiken selv i dag.

Avgjørelsen kommer etter at det ble kjent at den verdensomspennende historien bak Innovasjon Norges reklamekampanje om Sommarøy i Troms viste seg å være falsk.

- Vi vil ikke samarbeide med noen som fører oss bak lyset. Hvor lenge det varer, har vi ikke besluttet, men vi kommer ikke til å samarbeide med dem foreløpig, sier reiseredaktør Tina Krongaard.

Det samme gjør flyselskapet SAS.

De hadde i utgangspunktet planer om å delta i PR-kampanjen om Sommarøy. Nå velger også de å avslutte samarbeidet. Dette melder NRK.

- Det er beklagelig. Men innledningsvis har vi hele tiden hatt en forståelse av at dette var en genuin og sann historie fra Sommarøy som utgangspunkt, sier informasjonssjef i Knut Morten Johansen i SAS til NRK.

Stolte på kildene

Hvorfor var det ikke en journalist som sjekket om historien var sann, spør deretter Politikens journalist.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer