Danske Anders Beyer (53) ny festspilltopp i Bergen

Tidligere festspillrådgiver blir ny direktør etter Per Boye Hansen.

KOMMER OG GÅR:  Anders Beyer (t.v.) kommer til Bergen som ny festspilldirektør 1. august mens nåværende direktør Per Boye Hansen drar til Den Norske Opera & Ballett som ny operasjef. Her flankerer de Festspillenes styreleder Åse Kleveland under presentasjonen av Beyer ii Bergen tirsdag formiddag. FOTO: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX
KOMMER OG GÅR: Anders Beyer (t.v.) kommer til Bergen som ny festspilldirektør 1. august mens nåværende direktør Per Boye Hansen drar til Den Norske Opera & Ballett som ny operasjef. Her flankerer de Festspillenes styreleder Åse Kleveland under presentasjonen av Beyer ii Bergen tirsdag formiddag. FOTO: MARIT HOMMEDAL/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Anders Beyers navn figurerte ikke på den søkerlista som ble kjent for en tid siden. Men den nye sjefen, som ble presentert for offentligheten av Festspillenes ferske styreleder Åse Kleveland i Bergen i formiddag, sier til Dagbladet at han fikk flere henvendelser om direktørstillingen fra ulike personer.

- Det er en en-gang-i-livet-stilling, og jeg føler at jeg har forberedt meg på den i 30 år, sier Beyer, som var kunstnerisk rådgiver for avtroppende festspilldirektør Per Boye Hansen og Festspillene i perioden 2006-2008.

Han tiltrer 1. august i år, men flytter til Bergen allerede i mars.

Stor cv  Anders Beyer kommer til Festspillene med en solid cv. Han har vært så vel student (musikk og filosofi) som lektor ved Københavns Universitet, musikkredaktør og —kritiker i avisa Information og ansvarlig redaktør for publikasjonene Dansk Musik Tidsskrift og Nordic Sounds.

Han har også skrevet og oversatt bøker om musikk og musikkultur og har hatt flere internasjonale prosjektoppdrag, bl a om musikk som fredsskapende middel.

Festivalbygger

I 2006 overtok han som ensemblesjef for Athelas Sinfonietta Copenhagen, som han bygget opp til å bli et av Europas ledende samtidsmusikkensembler.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.