Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Danske GP-brødre sjarmerte alle

Olsen-brødrene vant den internasjonale Grand Prix finalen med balladen «Fly on the Wings of Love». Charmed var superfornøyd med egen innsats, men endte på 11. plass.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingen kunne nærme seg de middelaldrende brødrene Jørgen (50) og Niels (46) Olsen i årets Grand Prix. Verken med poeng eller alder. Mens duoen Olsen Brothers fra Danmark endte med 195 poeng da opptellingen var ferdig rundt midnatt, endte 16 år gamle Alsou fra Russland på andre plass med 155 poeng. Latvia kom på tredje med 136 poeng.

Vinnersangen «Fly on the Wings of Love» er en hyllest til modne kvinner. Eldstemann Jørgen skrev sangen til kona. På dansk er tittelen «Smuk som et stjerneskud».

- Vi har vært veldig heldige, og takker svensk televisjon som har vært veldig profesjonelle, jublet brødreparet før de dro seierlåten nok en gang for en fullstappet Globen i Stockholm.

Veteranene knuste all ungdommelig fjas med sin gemyttlige trubadurstil. De modne karene har vært med i Grand Prix en rekke ganger tidligere, første gang i 1978, men aldri har de kvalifisert til finalen.

- Vi var likevel totalt avslappet. Vi nøt å være her og hadde egentlig ingen nerver, sa de i sin første kommentar til seieren.

Optimister før poengene kom

Den norske jentegruppa Charmed, med bidraget «My Heart Goes Boom», fikk bare 57 poeng og måtte nøye seg med en 11. plass i Stockholm. De var svært optimistiske etter en overbevisende opptreden.

- Vi vet ikke om vi skal le eller gråte, sa de til NTB da de kom av scenen.

Spesielt var jentene lykkelig over mottakelsen fra publikum.

- Det var fantastisk å stå på scenen med dette publikumet. Vinner vi, kommer vi til å gråte av glede. Og så skal vi kjøpe en kabriolet, utbryter Charmed-jentene mens de spent ventet på poengene.

Det startet bra med sju poeng i første runde. Deretter gikk det adskillig tregere. Til slutt endte jentegruppa på 11. plass med 57 poeng.

Stjerner i 30 år

Det vil være en sterk overdrivelse å si at årets poenggivning var blant de mest spennende. Raskt begynte danskene å rykke fra. Stemningen i den danske leiren sto til slutt i taket.

Olsen-brødrene har vært stjerner i Danmark i 30 år. Sjarmørene begynte alt som 11 og 15 åringer å skrive egne låter, og var store stjerner både i Danmark, Tyskland, Frankrike og Japan på 1970-tallet.

Vi må tilbake lengre enn det for å finne en dansk GP-vinner. Kun en gang har broderfolket dratt det lengste GP-strået. I 1963 vant Grethe og Jørgen Ingemann med låta «Dansevise».

100 millioner seere

24 land deltok under årets Gran Prix-finale, som ble sett av 100 millioner tv-seere. Lørdagens spektakulære og moderne Grand Prix-show ble sendt ut til over 100 millioner seere inkludert Australia, Japan og India. Globen i Stockholm var smekkfull av et hysterisk begeistret publikum.

Etter uker med prøver og gjennomganger kunne Charmed gå på scenen og endelig konkurrere for alvor etter at de kvalifiserte seg under den norske finalen i mars.

Det har vært ekstremt hektiske uker for Oddrun Valestrand (26), Lise Monica Nygård (25) og Hanne Kristine Haugsand (24). Søndag formiddag blir den første dagen på lang tid Charmed slipper å ta mikrofonen i hånden og sette på scenesmilet. I stedet går turen hjem igjen til Norge, skriver NTB.

Den 15. og 16. mai er det i øvelser og 17. mai er Charmed igjen tilbake på scenen. Da skal de underholde under det store folkeshowet i Halden I Østfold. Deretter starter turneen rundt om i Norge. Da får publikum høre flere av sangene fra albumet «Charmed» som er spilt inn på rekordtid og som nå markedsføres med full kraft for å melke så lenge interessen er var.

Resultatet fra finalen i Eurovision Song Contest 2000:

1. Danmark (195), Brødrene Olsen, «Fly on the Wings of Love»

2. Russland (155), Alsou, «Solo»

3. Latvia, (136), Brainstorm, «My Star»

4. Estland (98), Ines, «Once in a Lifetime»

5. Tyskland (96), Stefan Raab, «Wadde hadde dudde da»

6. Irland (92), Eamonn Toal, «Millennium of Love»

7. Sverige (88), Roger Pontare, «When Spirits are Calling»

8. Malta (73), Claudette Pace, «Desire»

9. Kroatia (70), Goran Karan, «Kada zaspu andeli»

10.Tyrkia (59), Pinar Ayhan, S.O.S. Band, «Yorgunum anla»

11.Norge (57), Charmed, «My Heart Goes Boom»

12.Island (45), E. A. Viàisson, T. Agustsdottir, «Tell me»

13.Nederland (40), L. Wagenmakers, «No Goodbyes»

14.Østerrike (34), The Rounder Girls, «All to You»

15.Makedonia (29), XXL, «100% te ljubam»

16.Storbritannia (28), Nicki French, «Don't Play that Song again»

17.Romania (25), Taxi, «The Moon»

18.Finland (18), Nina Åström, «A little Bit»

19.Spania (18), Serafin Zubiri, «Colgado de un sueno»

20.Sveits (14), Jane Bogaert, «La Vita cos'e?»

21.Kypros (8), Voice, «Nomiza»

22.Israel (7), Ping-Pong, «Sa'me'Akh»

23.Frankrike (5), Sofia Mestari, «On aura le Ciel»

24.Belgia (2), Nathalie Sorce, «Envie de vivre»

FANSEN JUBLET: Den norske leiren heiet hemningsløst da Charmed-trioen gikk av scenen.
SPENTE: Det startet svært bra, men etter hvert uteble poengene. Jentene var like blide.
FULLSATT: Globen var tettpakket, og Charmed-jentene kan ikke få fullrost publikum nok.
TENNA I TAPETEN: Jentetrioen har vært i hundre i hele uka.
VINNERNE: Brødrene Olsen sang seg rett inn i europeiske hjerter med sin kjærlighetserklæring til modne kvinner.
SUPERFORNØYDE: Charmed-jentene strålte under framføringa, og forventningene var skrudd i taket før poenggivinga.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!