Nasjonalmuseet

Danske Karin Hindsbo skal lose Nasjonalmuseet inn i framtida. Fikk hun egentlig jobben på walkover?

Kaptein Karin.

NY I BYEN: Karin Hindsbo skal lose oss inn i museets nybygg, og museet inn i en ny tid. Forventningene er mange og store til den utadvendte direktøren. Foto: Morten Uglum / NTB Scanpix
NY I BYEN: Karin Hindsbo skal lose oss inn i museets nybygg, og museet inn i en ny tid. Forventningene er mange og store til den utadvendte direktøren. Foto: Morten Uglum / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Om drøye tre måneder tar Karin Hindsbo roret på Nasjonalmuseet. Etter å ha hatt stø kurs oppover i det norske kunstlivet fra hun tiltrådte som direktør for Sørlandets Kunstmuseum for litt over fem år siden, skal hun føre vår største og tyngste kunstinstitusjon inn i framtida.

Hun blir leder for en institusjon som har vært i tilsynelatende vedvarende krise og konflikt siden starten i 2003, og hvor det har stormet heftig og som regel ubegeistret rundt hennes forgjengere.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer