Ungdom, ensomhet og sosiale medier:

Danske Patrick (26) hadde nådd bunnen da han sendte ut nødrop på nett

Responsen han fikk var overveldende.

ROP OM HJELP: Patrick (26) følte seg ensom, og desperat etter å møte nye mennesker han kunne snakke med. For å få hjelp, tydde han til sosiale medier. Foto: Skjermdump Jodel/ Radio24syv
ROP OM HJELP: Patrick (26) følte seg ensom, og desperat etter å møte nye mennesker han kunne snakke med. For å få hjelp, tydde han til sosiale medier. Foto: Skjermdump Jodel/ Radio24syv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er desperat etter å møte nye mennesker. Jeg er ensom og går gjennom den tøffeste perioden i livet mitt. Jeg kommer til å sitte på trappene foran Rådhuset fra klokken 14.00 - 20.00. Jeg har på meg svarte bukser og en North Face-veske, lød danske Patricks (26) rop om hjelp.

Det var da Patrick satt på toget på vei hjem fra studiene at han bestemte seg for å sende ut en slags nødmelding på det sosiale mediet Jodel, som fungerer slik at man kan poste anonyme innlegg i samme by som man for øyeblikket befinner seg i.

- Jeg hadde det ikke bra. Jeg hadde det virkelig dårlig. Jeg trengte hjelp. Jeg følte meg ensom og isolert og trengte noen å snakke med. Det er en situasjon jeg tror også mange andre unge er i, sier Patrick (26) i et intervju med danske Radio24syv.

Over 1200 svar

Patrick forteller at han selv ikke hadde forventet noen stor reaksjon på innlegget sitt, men etter hvert som tiden gikk, dukket stadig flere folk opp. Noen hadde med seg brente mandler, kake og tepper. Patrick anslår at så mange som 24 stykker dukket opp utenfor rådhuset den kvelden for å hjelpe ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer