- Danske politikere er fungerende analfabeter

Carsten Jensen tror ikke politikerne vil lese den nye boka hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Carsten Jensen er ikke noen nykommer i krigslitteraturlandskapet. Den danske forfatteren har jobbet som krigskorrespondent i en årrekke, og gitt ut flere reportasjebøker om temaet. Nå er han aktuell med romanen «Den første sten», som har fått strålende mottakelse av et nesten samlet anmelderkorps. Blant annet fikk boka svært god omtale av Dagbladets anmelder.

I romanen skildrer han danske soldater på oppdrag i Afghanistan, en krig han til Dagbladet omtaler som meningsløs. Men til tross for strålende anmeldelser, tror han ikke at boka blir lagt merke til i politiske kretser.

- Ingen av politikerne vil lese den. Danske politikere er funksjonelle analfabeter. De leser ikke litteratur, det er for tidkrevende og komplisert. Og det er ingen som stemmer på dem fordi de har lest en roman, sier Jensen.

- Vi hadde en gang en statsminister som hadde lest Kierkegaards samlede verker, men hvis en politiker hadde gjort det i dag, hadde han nok blitt sperret inne på sinnssykehus. Han ville i alle fall ha mistet all troverdighet. Hvis han derimot hadde sagt at han så alle realityprogrammene på TV, hadde han fått stemmer, fortsetter Jensen spøkefullt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer