Danskebåt i stua

Det var som å få hele danskebåten inn i stua med NRK 1s program i går fra den store dansegallaen i Tromsø.

For i «Du skal danse mye...» var det ikke mye house og tekno, men først og fremst svensktopp, norsktopp og dansktopp framført av ditto band fra en stor scene i Tromsø og med et dansevillig publikum til stede. Det er kanskje grei TV i juleinnspurten, dette, den står og surrer med dansebandmusikk i bakgrunnen, og er man lei av å pynte treet, kan man jo ta seg en svingom.

Hockeysveis

Dansegallaen ble ledet av Tore Skoglund og Ann-Charlotte Andersson, med Ingeborg Heldal som utegående reporter i folkemassene. De var ikke spesielt morsomme, noen av dem, men de fikk da avviklet danseseansen uten problemer og med profesjonell flyt. Det ligger for så vidt utenfor denne TV-kritikerens mandat å kommentere artistenes kostymer og frisyrer inngående, men det var interessant å observere at hockeysveisen likevel ikke er død.

At det kryr av talenter også på andre scener enn dansebandenes, viser Tom Sterri oss i «Revytalentiaden» på TV 2. Den som mener at norsk revy ligger for døden, bør ta en titt på denne programserien, for her blomstrer det av scenisk energi, revypåfunn, sangtalent og frekke tekster. Sterri bød på ulike numre fra forskjellige skolerevyer, fra Bergrevyen og Nordstrandrevyen til Greåker og Valler, og de unge talentene imponerte både Sterris fagpanel og oss foran skjermen. Ikke minst tydet reaksjonene blant det unge studiopublikummet på at dette var stoff som gikk rett hjem, sånn sett bør både Sterri og norsk revy kunne se lyst på framtida og talenttilfanget.

TV-ritualer

I morgen er det julaften, og mange er de som har sine årlige TV-ritualer både på lille julaften og på selve dagen. Noen får ikke jule-stemning uten å ha sett «Grevinnen og hovmesteren» , andre får julaften spolert hvis de ikke har sett Disneys jul. Det sier litt om fjernsynet som moderne liturgi i en sekularisert tid.

For NRKs styreformann Torger Reves del håper vi julenissen i morgen har med seg en stor pakke bestående av en ny kringkastingssjef. Vi garanterer at vi ikke har snoket i Reves pakker, men det skulle ikke forundre oss om det er NRK-lederen Tor Fuglevik eller NSBs Arne Wam som ligger under styreformannens tre.