Dårlig behandling

Psykiatrisk thriller om en tidsreisende pasient.

Les alle filmanmeldelsene

FILM: Med værbitte Kris Kristofferson som psykiater skjønner man fort at «The Jacket» ikke er noen helt vanlig beretning om behandling av sinnslidende. Tittelens jakke er noe så lite moteriktig som en tvangstrøye, som filmens hovedperson pakkes inn i før han blir innestengt i en skuff av den sorten man bruker på likhus.

Adrien Brody spiller Jack Starks, en traumatisert ekssoldat som nesten døde i Irak og så havnet på psykiatrisk sykehus på grunn av uheldige omstendigheter.

Men doktor Beckers brutale behandling har en underlig bivirkning: Når Jack ligger i skuffen sendes han femten år fram i tida - til en verden hvor han er død. Her treffer han Jackie (Keira Knightley), som blir hans reddende engel ut av det kompliserte marerittet han gjennomgår. En annen sympatisk person i Jacks sykehusverden er psykiateren Lorenson (Jennifer Jason Leigh).

«The Jacket» er en merkverdig blanding av thriller og science fiction, litt «Gjøkeredet» gjenfortalt av Philip K. Dick og litt middelmådig grøsser.

Den har definitivt sterke øyeblikk, første gang Jack sendes inn i skuffen er så skrekkfull at det er vondt å se på, men filmen sklir av gårde mot en vi-vet-ikke-helt-hvordan-dette-skal-ende -slutt som i hvert fall ikke retter opp totalinntrykket. Uansett gjør Keira Knightley en kjempejobb med sin birolle, det kan man ikke helt si om Brody og i hvert fall ikke om Kristoffersons halvgjorte doktorfigur.

INN I SKUFFEN: Jack (Adrien Brody) på vei inn i skuffen, anbefalt av doktor Becker (Kris Kristofferson).