Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dårlig gjort, NRK 2

Årgangshumor som har holdt seg kraftig morsomt.

TV: Det er definitivt ikke alle gjensyn med gamle forbilder, nei, la oss si venner, som blir spesielt bra. Men, Sorte Orm og Monty Python gjør at sola kan snu igjen, Kristin Krohn Devold kan skyte parykken, og Polets ansatte kan låses inne i barskapet.

Ja, til og med George W. Bush, og alle landets høyreintellektuelle, blir tilgitt. Nesten. Nei, forresten. Spøk til side, fremad satire.

Derfor, en stor takk i retning NRK 2, som tar faget humor på alvor. Mandag kveld med den første episoden, av seks fra den første serien, spunnet rundt tidenes største og vondeste antihelt, Sorte Orm, spilt av Rowan Atkinson.

Serierunde en var den vi likte best også, godt fulgt av første verdenskrig-epoken, fordi her er Sorte Orm så ond og slesk og feig at det går i pinlig latterball. Hurra også for Baldrick. Bedre troløs tjener finnes ikke på denne siden av Hærens laksefiskere.

Tv-serien «Monty Pythons flygende sirkus» ble BBC-produsert fra 1969- 1974. Resten er historie. Satirehistorie som er, og har vært, selve mastergraden for alle slemme moromenn og kvinner.

Intet annet å gjøre enn å rope: Se, se, se og mimre. Samtidig, dette er jaggu meg dårlig gjort av NRK 2, ettersom kanalen stjeler av tida vår. To kvelder på rappen. Skjønner de ikke at profesjonelle tv-slaver ikke skal og må le høyt?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media