Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

DEBATT

Debatt: Mobildekning

Dårlig innendørsdekning snart historie

Telenor vil løpende vurdere hvilke teknologier som må til for å bedre dekningen for våre kunder.

NY TJENESTE: Telenor høster nå erfaringer fra WiFi Tale, som gjør det mulig å holde på samtaler mens mobilen skifter fra 4G-nettet til WiFi-nettet. Foto: NTB Scanpix
NY TJENESTE: Telenor høster nå erfaringer fra WiFi Tale, som gjør det mulig å holde på samtaler mens mobilen skifter fra 4G-nettet til WiFi-nettet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger

EKSTERNT BIDRAG: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gründerne bak Cloudberry Mobile, som jobber med mini basestasjoner, skriver i Dagbladet at det er pinlig at vi fortsatt sliter med dårlig innendørsdekning. Det vi kan være enige om er at dårlig innendørsdekning er en utfordring som må løses.

I sommer lanserte Telenor en tjeneste som representerer en helt ny innovasjon i mobilnettet – nemlig WiFi Tale. Tjenesten gjør det mulig å holde på samtaler mens mobilen skifter fra 4G-nettet til WiFi-nettet. I deler av kontorbygg hvor det ikke har vært mulig å oppdrive én strek på dekningsmåleren, går samtalene nå uanstrengt. Cloudberry Mobile mener dette er en løsning for de få og de små, våre piloter viser noe annet.

Tussa Kraft, med 200 ansatte og 21 vannkraftstasjoner spredt rundt hele Sunnmøre, har testet ut WiFi Tale dypt inne i fjellhaller. Etter mange år uten innendørsdekning kan de ansatte i Tussa Kraft endelig bruke mobilen – selv uten dekning.

NTNU i Trondheim er en annen pilotkunde hvor dekningen nå når inn i mer enn 600.000 m² innendørsareal for nærmere 40.000 studenter, lærere og forskere.

Telenor vil løpende vurdere hvilke teknologier som må til for å bedre dekningen for våre kunder, men først ønsker vi å høste erfaringer fra WiFi Tale. Det er nå rundt 125.000 telefoner i Telenors nett som støtter WiFi Tale.

Så langt er det noen Samsung- og Sony- modeller som støtter teknologien, men Iphone ventes å støtte den i desember.

Da vil 650.000 flere kunder få tilgang. Det vil være en etterlengtet julegave for dem som sliter med dårlig innendørsdekning.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!