Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dårlig smak, Arnold!

Talsmenn for brannmenn og politi liker ikke Arnold Schwarzeneggers nyeste film.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Filmen «Collateral Damage» har USA-premiere førstkommende fredag. Men talsmenn for Amerikas nye helter, brannmennene og politiet, syns Arnold utviser ekstra dårlig smak denne gang.

Spiller brannmann

Den østerrikske muskelbunten spiller en brannmann som hevner drapet på sin kone og sønn. De mister livet da en bombe plantet av en colombiansk geriljaleder eksploderer i Los Angeles.

Filmen skulle opprinnelig hatt premiere allerede i oktober i fjor, men Warner Brothers fant det fornuftig å utsette lanseringen ettersom assosiasjonene til tragedien som rammet USA 11. september var for sterke.

- Utnytter en tragedie

- Vi syns det er dårlig smak å forsøke å bruke likheten til 11. september som en del av promoteringen av filmen, sier president Patrick Lynch i interesseorganisasjonen for brannmenn Patrolmen's Benevolent Association til Associated Press. Han får støtte av flere ledere for fagforeninger for politi og brannvesen i at dette er å utnytte tragedien.

Spesielt har det vakt bestyrtelse at New Yorks tidligere borgermester Rudolph Giuliani var til stede under førpremieren på filmen i New York onsdag. Giuliani skaffet seg en høy stjerne hos amerikanerne da han straks etter angrepet innfant seg på Ground Zero på Manhattan for å følge redningsarbeidene på nært hold. Han var den første politikeren til å sette ord på det folk følte etter terrorangrepet og er derfor også blitt sterkt assosiert med 11. september i ettertid.

Mer bråk

Det er ikke første gang «Collateral Damage» blir møtt med protester. Nylig protesterte også presten Brian Jordan og hans støttespillere, som inkluderer politikere og andre med colombiansk familie. De mener «Collateral Damage» kan sette colombianere flest i et dårlig lys ved å gi et inntrykk av at colombianere flest er geriljasoldater og narkolangere.

Det har lenge blitt spådd at Hollywood kommer til å produsere et vell av filmer fremover som spiller på 11. september. Her kommer den første.

<B>I FARTA: </B>I sin nyeste film spiller Arnold en brannmann fra Los Angeles som får familien drept av terrorister. Her i en scene fra filmen.
Hele Norges coronakart