KOMMENTARER

Den britiske kongefamilien:

Dårlig stemning mellom prinsebrødrene?

Det kan hende. Men det kan også hende at publikum tror på personkonflikter i kongefamilien fordi de ikke kjenner til andre beveggrunner.

HØYNET SPENNINGSNIVÅ: Det meldes om dårlig stemning både i ekteskapet til prins William og i forholdet mellom ham og broren, prins Harry, som snart skal ha barn med kona Meghan. Det kan hende det innvarsler en ny tone i pressedekningen av prinsene. Foto: Facundo Arrizabalaga / AP / Scanpix.
HØYNET SPENNINGSNIVÅ: Det meldes om dårlig stemning både i ekteskapet til prins William og i forholdet mellom ham og broren, prins Harry, som snart skal ha barn med kona Meghan. Det kan hende det innvarsler en ny tone i pressedekningen av prinsene. Foto: Facundo Arrizabalaga / AP / Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har det vært mulig å følge særs forskjellige fortellinger om den britiske kongefamilien. Den første, den som har Buckingham Palace som avsender, er pur idyll. Dronning Elizabeth har fylt 93 år, omgitt av en pastellkledd familie. Kate, hertuginnen av Cambridge, har delt nusselige nye bilder av prins Louis, for å markere yngstebarnets ettårsdag. Det smiles overalt.

Den andre fortellingen, som har sildret ut via hviskinger og til sist blitt et rop, handler om disharmoni. Den handler delvis om en rift innad i ekteskapet til Kate og prins William, etter stadig flere nyhetssaker om at prinsen skal ha hatt et utenomekteskapelig forhold. Saken ble raskt større etter at kongefamiliens advokater truet britiske medier med søksmål hvis de fortsatte å skrive om historien, for selv om det i utgangspunktet skulle være snakk om løse rykter, ville kongefamiliens fremstøt gjøre at mediene kunne presentere det som en hard nyhetssak.

Disharmonien er også der i fortellingene om forholdet mellom prinsene William og Harry, som har vært svært nært, men som skal ha blitt anspent. Prins Harry og kona Meghan, som snart får sitt første barn, er også i ferd med å flytte ut fra prinsekomplekset i Kensington Palace, der de har bodd nær William og Kate, og flytte til Frogmore Cottage nær Windsor. Nylig kom også nyheten om at paret kan komme til å tilbringe lengre tid i Afrika. Det kan være at nyhetssakene markerer en ny tone, etter år med relativt velvillig dekning av kongefamilien. Jada, prins Harrys ungdomsfesting og lite heldige valg av karnevalskostyme ble behørig jamret over, og den amerikanske Meghan har fått kritikk når tabloidpressen mener den amerikanske outsideren har brutt med kongelig protokoll.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer