FRANK TØNNESEN alias Tønes spilte tålmodig i år etter år før han slo igjennom med den prisbelønte plata "Sånn e Salve" i 2012. Foto: NTB Scanpix
FRANK TØNNESEN alias Tønes spilte tålmodig i år etter år før han slo igjennom med den prisbelønte plata "Sånn e Salve" i 2012. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Dårlig stemning og gjester som nekter å forlate festen

Wandrups utvalgte: Vestlendinger i tvilsomt festhumør.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Bjørnsonfestivalen og Dagbladet kårer Norges beste sangtekst. Stem på din favoritt.
Bjørnsonfestivalen og Dagbladet kårer Norges beste sangtekst. Stem på din favoritt. Vis mer

SANGTEKST: Dagbladet samarbeider med Bjørnson-festivalen om å kåre Norges beste sangtekst. En jury bestående av sanger Frida Ånnevik, professor Gisle Selnes og kulturredaktør Sigrid Hvidsten har valgt ut 30 låter leserne oppfordres til å stemme på ved å gå inn på db.no/sangtekst.

Denne spalten vil i sommer minne om låtene. Lars Vaular synger sammen med sin fetter Sondre Lerche på «Øynene lukket». Hva den handler om? «Det finst tusen grunner til å gå under/Eg vet at det é, en dårlig idé/Det finst tusen grunner til å gå under/Eg har øynene lukket, har øynene lukket,» synger Vaular, mens Lerche kommer inn med sitt refreng:

«Så blir det dårlig stemning/Og kunsten é og holde det ved liv/Så jævlig dårlig stemning/Skjærer gjennom luften som en kniv.» Hvor er vi? På en fest? Eller et nachspiel?

<strong>NOMINERT:</strong> Lars Vaular, som framfører sin tekst sammen med fetteren Sondre Lerche. Foto: NTB Scanpix
NOMINERT: Lars Vaular, som framfører sin tekst sammen med fetteren Sondre Lerche. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er vi i hvert fall i Frank «Tønes» Tønnesens sang «Eg går å legge meg», om verten som ikke blir kvitt gjestene sine. Han går og legger seg: «Ser naboane au he sløkt/Må'kje gløyma å sløkka her/Og låsa au; e så mye som ræge rondt nå/Skru av fjernsynet; heilt av!/Trykk på den knappen på sjølva fjernsynet/Sånn at det rauda lyset daua, den ja!» Og et oppgitt: «God natt! God natt! God natt!»


  • Bjørnsonfestivalen og Dagbladet kårer den beste norske sangteksten etter 1945. Juryen har nominert 30 låter, som nå skal til folkeavstemning.
  • Du kan stemme ved å klikke deg inn på db.no/sangtekst
  • Vinneren av konkurransen kunngjøres på Bjørnsonfestivalen i Molde, fredag 8. september.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer