Dårlig stemning på Hotel Cæsar

Det har vært en tøff vår for temaet rundt Hotel Cæsar. Lønnskamp har ført til interne stridigheter og til at to av de mest profilerte unge skuespillerne forsvinner.

Slik blir høsten på tv-hotellet

- Det var veldig vanskelig en stund. Usikkerheten og alt styret gjorde det ubehagelig, sier Nicolay Lange-Nielsen.

I morgen kan skuespilleren, best kjent som Ragnar i TV2s såpeserie, ta en velfortjent ferie. 70 nye episoder er innspilt og klare for sesongpremiere 16.august.

- Det har vært masse gnissninger og jeg er jævlig klar for ferie, sier Kim Kolstad (Jens August).

- Spørsmålet om hvem som er verdt hvor mye i lønn, skapte ekle vibrasjoner, forklarer Karl Sundby.

Ikke fornøyde

Lange-Nielsen tror imidlertid ikke den spente stemningen ikke vil komme til syne på episodene som ble spilt inn i perioden.

Det er nå på det rene at både Kristin Frogner (Charlotte) og Stian Barsnes Simonsen (Henning) vil bli skrevet ut av serien. De var ikke førnøyd med lønnen de ble tilbudt.

- For oss er tapet av dem smertefritt, sier regissør Trond Berg Nilsen.

Så spørs det om forelska fjortiser er enige i det utsagnet.

Ny lønnsavtale

Nicolay Lange-Nielsen mener mye av bakgrunnen for lønnskonflikten ligger i de vanvittige honorarene såpestjerner i USA kan innhente. Unge skuespillere i Hotell Cesar starter nå med en årslønn på 185 000 kroner, som siden øker slik at de etter fire års opphold i hotellet vil ha tjent tilsammen over én million kroner.

At Toralv Maurstad (Georg) og Beate Eriksen (Ingrid) skulle ut etter en tid, var avtalt før serien startet, og skyldes ike lønnsstriden. Tom A. Haug i rollen som sleipe Rolf var lenge i tvil, men har nå kommet til enighet med ledelsen. Han bekrefter at kontrakt for 170 nye episoder er underskrevet.

SOL OG SOMMER: Karl Sundby (Åge) og Nicolay Lange-Nielsen (Ragnar) tror ikke den dårlige stemmningen på settet vi synes i episodene.
BLIR BORTE: Toralv Maurstad (Georg) kjører bort med TV-elskerinnen og virkelighetskona Beate Eriksen (Ingrid). De er begge på vei ut av serien.