Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dårlige forbilder

H&M-modellen Jade Jagger har tatt etter pappa Micks sex- og dopvaner. I et åpenhjertig intervju med Talk kritiserer hun foreldrene for manglende oppfølging under oppveksten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da Mick Jagger giftet seg med den nicaraguanske fotomodellen Bianca på Hotel Byblos i St. Tropez i 1971, var Jade godt synlig gjennom sin gravide mors gjennomsiktige brudekjole. Nå er Jade alenemor til to og har bosatt seg på Ibiza, der hun designer perlesmykker til fiff og trendsettere.

Maskot

Jade har hatt sin andel av sexskandaler og dopflørt. Annet var ikke å vente. Det var ingen A4-oppvekst 29-åringen fikk. Tidligere har hun ikke villet snakke om foreldrene sine, men i et ferskt intervju med Talk, tar hun bladet fra munnen.

- De lot meg være altfor mye alene og behandlet meg som en maskot, forteller Jade.

Hun ble født i Paris fem måneder etter bryllupet, mens Rolling Stones spilte inn «Exile on Main Street» i Keith Richards villa, Nellctte, i Villefranche-sur-Mer. Modellmora ammet ikke lille Jade, av frykt for at brystene skulle gå fløyten.

- Hun har selv sagt at morsrollen ikke var noe for henne... I stedet festet hun med Andy Warhol og gjengen i New York, eller i Paris og på Rivieraen.

Jade begynte på skole i New York og adopterte noen av foreldrenes vaner. Det var da pappa Mick bestemte seg for at nok fikk være nok, og sendte jentungen på privatskole i England.

- Det var en forferdelig overgang. Jeg kom fra en offentlig skole i New York, der vi røkte pot og gikk på byen med gutta. Pappa syntes jeg skulle roe meg ned, forteller Jade til Talk.

Ideen med privatskole var ingen stor suksess. 16 år gamle Jade ble utvist og flyttet sammen med kjæresten, Josh Astor. Han ble seinere tiltalt for narkotikabesittelse, og Jade takket ikke nei til noen linjer kokain.

Gift og skilt

I 1996 skilte hun seg fra Piers Jackson, som hun fikk barna Assisi (6) og Amba (3) med. De opplever en helt annen barndom enn Jade fikk. Det er ungene hun lever for.

- En hvilken som helst psykolog kunne sagt at oppveksten min ikke var som den burde. Jeg unner mine unger bedre.

Neste uke figurerer hun på digre reklameboards for H&M i Europa og USA.

H&M hadde kontraktsfestet at hun verken fikk innta narkotika eller alkohol under opptakene.

- Prosjektleder Lena Vstlund var til stede i Los Angeles. Hun sa blankt nei da Jade spurte om en øl ved halv sekstida, etter å ha jobbet hele dagen. Det var da fotograf Terry Richardson grep inn. «Man nekter ikke en Jagger en drink!» Så hun fikk ølet sitt, ler H&Ms markedsdirektør Roger Johansen.