Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Game of Thrones» sesong 8

Dårlige nyheter for «Game of Thrones»-fansen

Må kanskje vente to år på neste - og siste - sesong.

NY TRAILER: 17. juli kommer «Game of Thrones» tilbake. Dette er de første ordentlige bildene fra den kommende sesongen. Video: HBO Nordic Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): «Game of Thrones»-fansen teller i disse dager ned til seriens sjuende sesong, som har premiere på HBO 17. juli.

Ting kan imidlertid tyde på at fansen må se langt etter åttende - og siste - sesong.

I et ferskt intervju med Entertainment Weekly avslører HBOs innholdssjef Casey Bloys at seriens medskapere, Dan Weiss og David Benioff, ikke har manus klart til sesong åtte ennå.

2018 eller 2019

Det kan bety at «Game of Thrones» ikke setter to streker under seriesvaret før i 2019, bekrefter Bloys overfor nettstedet.

- De (Weiss og Benioff, journ. anm.) må skrive episodene og finne ut av produksjonsplanen, sier innholdssjefen til Entertainment Weekly.

Samtidig avviser ikke Bloys at siste «Game of Thrones»-sesong kan komme til å sendes allerede i 2018, men påpeker at dette vil bli klarlagt etter hvert som manus blir ferdigstilt.

Dersom sesong åtte får premiere i 2019, blir seriens jevne utgivelsesmønster brutt. Siden serien hadde premiere i 2011, har det nemlig kommet én sesong i året.

Hinter om spinoff-serie

Bloys knuste mange fanhjerter da han i fjor sommer avslørte at den åttende «Game of Thrones»-sesongen kom til å bli den siste.

Han åpnet samtidig for at en spinoff-serie kan holde fantasy-universet i live.

Overfor Entertainment Weekly er HBO-innholdssjefen ordknapp om framtida til eventuelle spinoff-serier, men røper at flere mulige varianter er under utvikling.

Han understreker samtidig at de akkurat nå har fullt fokus på å avslutte moderserien, og benytter muligheten til å høyne fansens forventninger til den kommende sesongen ytterligere:

- Jeg har ikke lyst til å overselge, men jeg kan ikke forestille meg at noen blir skuffet over denne sesongen. Den er fantastisk.

23 millioner seere

«Game of Thrones» er basert på bokserien «En sang om is og ild» av forfatteren George R.R. Martin, og er en av verdens mest populære TV-serier.

Ifølge Time hadde forrige sesong et gjennomsnitt på 23 millioner seere per episode, og det er lite som tyder på at færre vil benke seg foran TV-en/dataskjermen til syvende sesong.

Det er også mange spørsmål vi ennå ikke har fått svar på.

Trenger du en påminnelse om alt som skjedde i sesong seks? Les Dagbladets recaps her:

Hele Norges coronakart