LAVE SEERTALL: Statsminister Erna Solberg (H) åpnet årets første sending av «Allsang på Grensen» på Fredriksten festning i Halden. FOTO: John T. Pedersen / Dagbladet
LAVE SEERTALL: Statsminister Erna Solberg (H) åpnet årets første sending av «Allsang på Grensen» på Fredriksten festning i Halden. FOTO: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

«Allsang på Grensen»

Dårligste sesongåpning noensinne for «Allsang på Grensen»

Aldri har så få fått med seg premieren på «Allsang på Grensen». Men TV-ekspert tror det kan snu.

(Dagbladet): Første «Allsang på Grensen»-program for sesongen lyktes ikke med å dra seerne til skjermen, og endte med å bli den dårligste sesongåpningen de noen gang har hatt. Torsdagens premiereprogram hadde et gjennomsnitt på 282 000 seere, og hadde en andel på 30 prosent av seerne i målgruppa.

- Det var den dårligste premieresendingen noensinne. Det var et snitt på 283 000, og det er det laveste de har hatt, så det var ingen stor dag, sier Morten Wiberg, TV-sjef i Carat, til Dagbladet.

- Får man dårlig vær

Men han tror likevel ikke dette betyr at dette vil bli en dårlig allsang-sesong for TV 2, og legger til at om været blir dårlig kan seertallene ta seg opp.

- Seertallene om sommeren preges ofte av fint vær, så de kan få bedre tall neste gang, så det er ikke kjørt. Får man dårlig vær, kan det fort bli 100 000 flere seere, sier Wiberg.

Gjennomsnittet for antall seere har variert mye fra sesong til sesong, med 2012 og 2013 som de dårligste sesongene. Da hadde programmet i gjennomsnitt henholdsvis 299 000 og 254 000 seere.

RASER MOT SVENSKE «ALLSANG» ETTER DETTE : I ettekant av at musikkduoen Kim Vadenhag og Sonny Fahlberg opptrådte på «Allsang på Skansen» har flere reagert på at programmet ikke sensurerte teksten i låta. Se dem fremføre låte her. Video: SVT Vis mer Vis mer

- Viktig for TV 2

I år ble allsangsesongen åpnet av statsminister Erna Solberg (H). På scenen stod Sissel Kyrkjebø, CC Cowboys, Bettan, Petter Katastrofe, Great Garlic Girls, Sandra Lyng og Morgan Sulele.

Dette var også første gang Frithjof Wilborn var tilbake på TV 2-skjermen siden 2007, som gjesteprogramleder sammen med Katrine Moholt.

- Det er jo helt ufattelig morsomt. TV 2 er en viktig del av meg. Å komme tilbake på skjermen etter 10 år blir som julekvelden og 17. mai på en gang. Jeg gleder meg til å nyte den lille timen sammen med Katrine Moholt, sa Frithjof Wilborn i en pressemelding før innspillingen av programmet.

ARI BEHN PÅ «ALLSANG PÅ GRENSEN»: Ari Behn stjal showet da han var gjesteprogramleder i «Allsang på grensen» i fjor. Se han synge Maroon 5s «Moves Like Jagger» sammen med Kathrine Moholt. Video: TV 2 Vis mer Vis mer Vis mer

I fjor hadde første program 318 000 seere, og hele sesongen hadde i gjennomsnitt 316 000 seere som så programmet mens det gikk live.

Wiberg tror det er viktig for TV 2 å ha et slikt program om sommeren.

- Jeg tror «Allsang på Grensen» er viktig for å vise at de har en bredde i programmene sine, og ikke bare sender repriser av gamle serier, og at de viser at de er den største kommersielle aktøren. Det er viktig for TV 2 som hovedkanal, sier Wiberg.