Darwinistiske grøss

Ikke atomkrig. Ikke naturkatastrofer. Det er virusepidemier som er den største trusselen mot menneskeheten. Ja, i hvert fall hvis vi skal tro dokumentaren «Pure Rage» som følger med her.

Ser du «Pure Rage» før selve filmen, vil regissør Danny Boyle («Trainspotting») og forfatter Alex Garlands («The Beach») apokalyptiske mareritt om mulig bli enda nifsere.

En gruppe miljøaktivister bryter seg inn i et laboratorium og slipper løs en gjeng rabiate sjimpanser. Fire uker seinere våkner sykkelbudet Jim på sykehuset etter en trafikkulykke, bare for å oppdage at venner, kjente og familie er enten døde, eller enda verre: infisert av et virus som gjør dem til blodtørstige og fullstendig rabiate uhyrer. Historien er beslektet med John Wyndhams klassiker «I Triffidenes dager», framtidsmarerittet som via Radioteatret har skremt flere generasjoner nordmenn.

Men pytt, alt nytt er uansett gjort før. Og så lenge det er så bra gjort som her, skal vi ikke klage.

I tillegg til bakomfilm er her tatt med en interessant kommentar med Garland og Boyle, utelatte scener, ymse billedgallerier og en alternativ slutt.