Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Darwins Zoo

Den gode følelsen du får av å være vitne til at enhjørningene dine får sitt første føll kan bare matches av følelsen av å cashe inn tusenvis dollar på å selge det samme føllet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Darwinisme på metanivå. Bare den sterkeste dyreparken overlever. Tenk litt på den du. For det er miksen i Zoo Tycoon: De nusselige dyrene du må stelle og gjøre til lykkelige attraksjoner i dyrehagen din, og den nådeløse økonomien i å være en dyrehage-administrator. Her er mer enn nok å gjøre, det skal jeg love deg, og det er du som må velge. Må dyrene lide når du begynner å få dårlig med penger, eller klarer du å lokke enda mer publikum til dyrehagen, slik at du kan holde driften i gang, og kanskje får råd til å adoptere det paret med hvite bengaltigre som vil bli den nye publikumsmagneten.

Elefantbæsj

Zoo Tycoon er et spill i sjangeren \'gudesimulator\', a la Sim City, Railroad Tycoon og The Sims. Du kan starte med to tomme hender, et stykke land og en dash penger. Sa må du bygge innhegninger, adoptere dyr, sørge for at de er fornøyd med vegetasjon, terreng og miljø i innhegningen sin, at de har leker, skjulesteder og vann. Du må ansette dyrepassere som kan fore dem og fjerne elefantbæsjen etterpå.

Dyrene er utvilsomt det beste aspektet ved Zoo Tycoon. Hver eneste av de om lag 50 rasene har en egen personlighet, og krever individuell oppfølging for å trives.

Og når de trives, trives publikum. De små menneskene kommer umiddelbart inn i dyreparken når du adopterer ditt første dyr, og gjennom dem kan du finne ut om dyrehagen din er noe bra i det hele tatt. Ett klikk og du kan lese om publikum synes at giraffen din ser sint ut, eller om de er tørste. For mat, drikke, benker, fontener og underholdning må publikum ha. Det er et slit å være dyrepasser.

Og som regel er det et tapsprosjekt også. Drømmen er at dyrehagen din skal tjene så mye gryn at du bare kan utvide i det uendelige med nye dyrearter som tjener inn mye mer gryn osv. osv. I mitt tilfelle endte det med sinte jaguarer og konkurs. (Jaguarene er vanskelige å gjøre til lags).

Yeti

Grafikken er bare sånn passe, spillet går litt tregt selv på en rå maskin, og kanskje det teiteste av alt: Du kan ikke skru opp tiden , slik at du må vente på at noe skal skje til tider. Det finnes noen scenarier du må fullføre for å komme videre, men det kuleste er sandkassevarianten der du bestemmer selv hvordan ditt zoo skal utvikle seg. Ikke et perfekt spill fra Blue Fang og Microsoft, med andre ord, men hva gjør det når dyrene er så nusselige. Selv den mest hardhjertede zoo-magnat kan ikke gjøre annet enn å smelte når det nyadopterte tigerparet ditt får sin første tigerunge, byksende lykkelig rundt i innhegningen.Og det aller beste: Den kan du adoptere bort for gode penger igjen.

Og forresten. Du kan ha enhjørninger, dinosaurer og en Yeti i dyrehagen din. Det skulle trekke publikum. Men du må forske litt på internett for å finne ut hvordan du får tak i dem.

Hele Norges coronakart