Datadykk på for dypt vann

Actionfylt thriller i all sin enkelhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: En beintøff norsk offiser, et par-tre geniale datahackere og en mafialiknende, internasjonal forbryterorganisasjon er hovedingrediensene i den tredje thrilleren til Stein A.J. Møllerhaug.

Resultatet har blitt både imponerende og samtidig ikke så imponerende.

Skarpskytter

Møllerhaug er et kjent navn fra datasikkerhetsbransjen, og han har tidligere brukt erfaringene sine derfra i bøkene «Cracker» og «ByteMan». Sistnevnte kom ut for snart ti år siden, og en av hovedpersonene derfra har en viktig birolle i «Muldvarpen».

Men helten her er uten forbehold den handlekraftige barskingen Tor Dahl, som har en karriere som skarpskytter bak seg før han blir liggende fastklemt i en ruin etter en bombeeksplosjon i Bosnia.

Etter den rystende opplevelsen blir han innblandet i et bankran på Skårersenteret, men så har han fått nok: Han setter kursen mot Vestlandet for å overta et dykkersenter.

Uvanlige gjester

Men selv ikke der finner han den store roen. For det første sliter han med ettervirkninger etter tida i felten, for det andre får han en dag et kobbel med gjester som ikke er helt som vanlige dykkerturister. Og dermed er han på vei ut i et nytt eventyr, av et omfang som han først ikke helt klarer å forestille seg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.