Datafreakenes drømmejobb

Disse gutta har alle spillefreakeres drømmejobb. Før «Den lengste reisen» kan slippes på markedet til høsten, skal spillkontrollørene spille seg gjennom dataspillet hundrevis av ganger for å fjerne den minste lille «syntax error».

Synnøve blir dataheltinne

- Det er vi som gjør dette til et morsomt spill; om vi synes at grafikk, lyder, bevegelser er for dårlige, legger vi inn alt fra nye knapper til tekst her, sier Steve Ranberg (28).

Siste sjekk

Sammen med prosjektleder Henning Solberg (30) og Alf Yngve (30) skal de bruke sommeren på å spille seg gjennom Funcoms store spillsatsing «Den lengste reisen».

Spillet har til sammen 12 timer dialog, 13 kapitler, 160 «steder» og tar 50 timer for en rutinert spiller å komme igjennom. Funcom begynte å jobbe med spillet for tre år og 30 millioner kroner siden - det skal ut i butikkene til høsten. Når bare barnesykdommene er fjernet:

- Nå passer vi på at Aprils lepper beveger seg i sync med talen. Spillet skal se realistisk ut, forteller Henning.

Mens han snakker, lar han heltinnen April bli stående på dataskjermen bak ham. Hun gynger litt på hofta og kikker utålmodig ut i rommet.

Kjeder seg

Hvis ingen spiller med henne på en stund, tar hun hånda og stryker den gjennom håret og ser seg passe kjedsomt rundt helt til noen gyver løs på tastaturet for å gi henne kommandoer igjen.

RUNDSPILLER DATADAME: Disse gutta har jobben med å fjerne alle skjønnhetsfeil fra spillet.