Datakriminelle hacket VG Nett

Leserne lokket til å laste ned kriminell spionvare.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||

Norges største nettsted, VG Nett, ble misbrukt av datakriminelle til å lokke lesere til å laste ned kriminell spionvare.


Fra en side på VG Nett for reiser og reisebrev ble nettbrukerne sendt automatisk til en kriminelt styrt nettside i USA med et identisk domene. Her fikk brukerne en falsk virusalarm med beskjed om å laste ned ny antivirusprogramvare, skriver Aftenposten.


Angrepet ble oppdaget tirsdag. VG beklager at en nettside ble hacket av datakriminelle, men sier samtidig at det ikke er noen stor sak.

- Det er dumt at vi gjør en slik feil, og vi rettet opp dette med en gang vi ble advart. Dette er likevel en liten sak, sier driftssjef i VG Nett Audun Ytterdal.


Han forklarer at den eneste måten å komme inn på den infiserte siden på, var via søk på Google, og da kun med bestemte søkeord. Ifølge Aftenposten.no går imidlertid rundt 10 prosent av VG Nett-trafikken via søkemotorene.


Tirsdag kveld ble VG Nett igjen rammet av problemer. Denne gangen var det av en rent teknisk karakter, men feilen fÃrte til at nettavisens forside var blank mellom klokken 21.00 og 22.07, skriver VG Nett.


(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer