Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Datalagring

«Å lagre all informasjon i et år hadde selvsagt gjort jobben mye lettere for politiet, og jeg kan ha forståelse for at fra deres synspunkt er dette en god idé, men et sted må det stoppe. Vi er nå inne i en veldig skummel periode. Utviklingen går forferdelig fort, og muligheten for total overvåkning av hele befolkninger blir lettere og lettere. Vi må ta et steg tilbake og tenke godt igjennom hva vi gjør med denne teknologien. Tusen takk til Datatilsynet som viser såpass ryggrad i denne saken! Jeg, og sikkert mange andre, setter virkelig pris på arbeidet dere gjør.

Erik «Trygghet veier ikke tyngre enn privatliv og frihet. Det tror jeg de fleste er enige i...

A

«Her er det ikke snakk om et halvt år kontra et år, her er det snakk om ja eller nei, sort eller hvit, vi kan ikke ha en delvis totalitær overvåkingsstat, en stat er enten totalitær eller så er den det ikke. Med denne typen overvåking er staten totalitær – uansett om tastetrykkene blir lagret i 5 minutter eller 5 år. Når teknologien først er på plass vil den bli brukt, det sier seg selv.

Christian «Nei, dette tør jeg ikke kommentere. Kan jo bli brukt mot meg i uoverskuelig framtid...

Royalis

«Jeg har jobbet i Kriminalomsorgen og kjenner gjennom det til hvordan de kriminelle jobber. Min erfaring er at de kriminelle allerede er langt foran politiet. De har utenlandske mobiltelefoner, bruker krypterte internett forbindelser + kryptert epost og MSN.

Lærer

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media