Datalarmet i gang

I kveld åpnet årets Bylarm, og 120 band står klare til å innta scenen. Bergensbandet Datarock åpnet musikkfesten.

BERGEN (Dagbladet.no): Under den tunge lysekrona spilte bergensbandet Datarock som førsteband ut på årets musikkbegivenhet i Bergen. Men regnet som sedvanlig hamret ute var det mange som tok turen innom.

- Jævla fett lokal, var det noen som sa bak oss.

Og salen var halvfull, godkjent i lokalet som tar dobbelt så mange. Selv var bandet fornøyd:

- Dette var en jævlig fin oppvarming for oss. Vi spiller senere i kveld på teatergarasjen for 1100, så det blir noe helt annet sier Datarocks vokalist Fredrik Saroera (27) til Dagbladet.no.

Kveldens tips

Rundt 150 mennesker kom for å se Datarock i ettermiddag, svært få av dem betalende på bransjetreffet der alle går rundt med digre akkrediteringsbevis. Og alle Dagbladet.no snakket med var fornøyde.

- Datarock er et bra band med stor sans for humor, og potensial. Fremdeles tror jeg de er aller best som liveband, men om de jobber og turnerer framover kan de gjøre det bra på plate etter hvert, sier Universals Kathrine Bækkevold til Dagbladet.no.

Hun er blant de mange plateselskapsfolkene som er på plass i Bergen for å lete etter nye talenter og drive relasjonsbygging, et kodeord for øldrikking. Hennes tips for kvelden er The Gin & Tonic Youth og Audrey Horn.

Saroera og kollegene ligger musikalsk mellom naiv elektronika, britisk heavy fra tidlig 80-tall og Talking Heads.

- Bylarm betyr nok mye for unge og uerfarne band. De møter ikke bare bransjefolk men også andre artister, bookingansvarlige for mindre arrangørsteder og små festivaler, sier Saroea.

Flere høydepunkter

Og ikke minst får Bergen med sin levende musikkscene et energipåfyll denne helga:

- For Bergen betyr Bylarm at det blir en flott helg med fokus på musikk. Dessuten får mindre lokale artister sjansen til å vise seg frem for rikspressen, du mr. Dagbladet-mann, fortsetter Saroea.

Den første EP-en Datarock gav ut var en split med Stockhaus (27) som kom inn og koret som en del av det tre mann sterke mannskoret til Datarock.

120 band har fått juryens tommel opp, og spiller på en av Bergensscenene i løpet av helga. I dag kommer flere høydeunkter på rad og rekke. 13-åringene i Black Jackets spiller på 1880, Gisli kommer på Kvarteret 22.00 og Audrey Horne på Hulen samtidig.

Dagbladet.no er på plass under hele Bylarm. Tips oss på e-post eller sms: 97 52 86 50. Bli med i konkurransen om å ta det beste konsertbildet. Send bildet med kodeord tips til 1937.

SPILTE FLETTA AV GAMLISENE:</B> Askerbandet Black Jacket med Julie i front spilte rock som fikk Bergen til å våkne, De fem i bandet skriver sine egne låter, synger både på norsk og engelsk, og de er bare 13 år!
I GANG: I dag begynte Bylarm, og bergensbandet Datarock var først på scenen.
MUSIKKFEST: 120 band skal spille under festen.