Dataspill bannlyst

«Manhunt» ble for voldelig for myndighetene i New Zealand.

Les Dagbladet.no/FREDAGs spillanmeldelser

Det er det første spillet som totalforbys i øystaten på andre sida av jorda. Sensurmyndighetene i New Zealand mener spillet rett og slett er forkastelig.

- Dette er et spill hvor det eneste du gjør er å drepe alt du ser. Og verre; du må velge om du vil drepe på «mild», «medium», «hot», og blir belønnet jo mer grusom du er. Spillet forbys solgt eller utleid, på grunn av sin trolige virkning på spillere av alle aldre, sier sensursjef Bill Hastings ifølge Itavisen.

- Jævlige greier

Dagbladet.no/FREDAG gav spillet en toer på terningen:

«Du har spill som er innovative, du har spill som er grusomme- og du har spill som forsøker å være innovative ved å være grusomme. «Manhunt» kan trygt plasseres i sistnevnte kategori. For å si det rett ut: Dette er jævlige greier, og selv de over 18 år bør tenke seg godt om før de går for «Manhunt», mente anmelder Snorre Bryne.

- Totalt blottet for humor

Bak «Manhunt» finner vi spillprodusenten Rockstar som tidligere har skapt bølger med sine «Grand Theft Auto»-spill. Disse fikk barneminister Laila Dåvøy og kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland til å reagere.

- «Grand Theft Auto 3» ble anmeldt for vold. Saken ble nylig henlagt av statsadvokaten. Det viser at straffelovens paragraf 382 ikke kan brukes til dette formålet, vi ønsker at loven skal utvides slik at den også gjelder dataspill, sa Laila Dåvøy tidligere i høst.

- Den eneste måten du kan kunne godta bildene i dette spillet er ved en holdningsendring. I motsetning til Grand Theft Auto-serien, er Manhunt også totalt blottet for humor, sier sensursjef Hastings ifølge Itavisen.Les Dagbladet.no/FREDAGs spillanmeldelser

EKSTREMT:</B> «Manhunt» er et av de mest ekstreme dataspillene på markedet i dag.