Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Dataspill går ut over skolegangen

Sier pedagog. Hva tror du?

Elever som sliter på skolen fordi de spiller så mye dataspill om natten er blitt et problem ved Øyrane vidaregående skole i Førde, melder NTB.

Det forteller pedagogisk ansvarlig ved skolen, Randi Faugstad, til NRK. Hun nevner spesielt spillene «Counter-Strike», «World of Warcraft» og «Battlefield 2», som omtales som «voldelige spill».

- I disse spillene lever man i sin egen verden. Man trenger ikke noen sosial kontakt utenfor seg selv, fordi spillverdenen blir den sosiale kontakten eleven har, og kanskje den eneste han får tid til også, sier Faugstad.

Hun tror mange bruker mye tid på spillene allerede i 10-11-årsalderen, og at tidsbruken øker når de kommer på ungdomsskolen.

- Men mye tyder likevel på at denne omfattende spillingen først blir skikkelig synlig på videregående, der stadig flere elever ikke greier å fullføre skolen, sier Randi Faugstad, som sier hun har merket problemene spesielt i år.

Rådgiver Guri Sandelin Rekve i Lotteritilsynet forteller at de får stadig flere forespørsler fra dataspillere på deres hjelpelinje for spilleavhengige.

- Men da handler det ikke om å tape pengar, men å bruke for mye tid foran skjermen. Det er en overdriven bruk av spill som er på grensen til avhengighet, sier hun, og råder foreldre til å snakke med barna sine om spillingen, samt sette tidsgrenser for hvor lenge de kan spille.

LES OGSÅ:

TRØTTE PÅ SKOLEN: Pedagogisk ansvarlig ved Øyrane vidaregående skole i Førde gir dataspill skylden for at elevene er trøtte på skolen. Foto: BJØRN SIGURDSSØN / SCANPIX
TRØTTE PÅ SKOLEN: Pedagogisk ansvarlig ved Øyrane vidaregående skole i Førde gir dataspill skylden for at elevene er trøtte på skolen. Foto: BJØRN SIGURDSSØN / SCANPIX Vis mer

• - Er onlinespill den nye blackmetalen?

• Dataspill som aktivitet - eller som avhengighet?

• Tatt av Spillet

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media