Dataspill gjør deg bedre på skolen

Mens Facebook gir deg dårligere resultat, ifølge ny forskning.

SPILLETS FORDELER:  At barn bruker mye tid på dataspill, kan gjøre skoleprestasjonene deres bedre. Foto: REUTERS/Matthew Tostevin
SPILLETS FORDELER:  At barn bruker mye tid på dataspill, kan gjøre skoleprestasjonene deres bedre. Foto: REUTERS/Matthew Tostevin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Å spille dataspill daglig, kan gi ungdom langt bedre resultater i matematikk, lesing og naturvitenskap. Det kommer fram av en undersøkelse gjort ved Royal Melbourne Institute of Technology i Australia.

Forskerne har koplet 12 000 australske 15-åringers internetvaner med deres resultater fra PISA-undesøkelsen i 2012 og sett på hvorvidt dataspill og bruk av sosiale medier har effekt på læring og skoleprestasjoner.

Bruken av dataspill slo altså positivt an, de ungdommene som spilte daglig, fikk 17 poeng bedre enn gjennomsnittet i matte, lesing og naturfag.

Derimot var det motsatt effekt hos ungdommene som brukte sosiale medier. Jo mer aktive de var på Facebook, desto dårligere gjorde de det på PISA-testene.

Nettspillets fordeler

Professor Alberto Posso, en av forskerne bak studien, mener, i følge The Sydney Morning Herald, at spill som Minecraft gir en mulighet for ungdom å søke etter og forbedre ferdighetene sine i problemløsing og analytisk tenkning.

- De må løse puslespill, bruke sine kognitive evner, og også løse matematikkoppgaver når de spiller dataspill, sier Posso.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer