Dataspill-liga er i gang

400 lag har meldt seg i «Counter-Strike» på Norwegian E-Sports League.

(Dagbladet.no): Gymlærerne fortviler antagelig, men de må nok tåle at et av ungdommens sportalternativ er elektronisk.

I utlandet spiller dataspill-spesialister om flere hundretusen kroner i premiepenger. Spillingen foregår over nettet og et av de mest populære spillene er «Counter-Strike».

20 klaner

Nå startes det en norsk spill-liga, Norwegian E-Sports League (NESL), og rundt 400 lag meldte seg på. 60 lag, eller klaner, ble trukket ut til å kjempe om fem plasser i Elitedivisjonen og ti i førstedivisjon. De fem beste klanene begynte rett i Elitedivisjon.

- Det var veldig spennende kamper, og klaner som MW-teamet og Not Pure Candy overrasket når de greide å kapre plasser i den øverste divisjonen, sier Stian «Morpheus» Johansen til Dagbladet.no. Han er hovedmannen bak NESL.

- Hevde seg internasjonalt

Selve ligaen starter 3. mai og avsluttes i begynnelsen av juni med playoff på nettkafeen Play-it i Skien. De lagene som ikke kvalifiserte seg i denne omgang får sjansen neste gang. De to divisjonene fungerer som i fotball. De dårligste lagene rykker ned.

- Det er ganske godt nivå på de beste lagene. Jeg tror de etterhver også kan bevise internasjonalt. De vinner nok ikke i første omgang, men de kan i hvert fall hevde seg, sier Johansen.

Det er kun gutter som i denne omgang kvalifiserte seg. Men Johansen håper at jentene også hevder seg etterhvert.

- Jentene greide ikke å gå videre. Men de får sjansen igjen. Noen rykker opp, noen rykker ned og andre spiller kvalik, sier Johansen.

Følg ligaen

Det er flere måter å følge ligaen på. Har du spillet «Counter-Strike» og nett-tilgang kan du se kampene på hltv. Klikk deg inn på NESLs nettsider for mer informasjon, eller send en e-post til Stian Johansen.

Dagbladet.no vil også følge ligaen med resultater, intervjuer og nettmøter. Følg med på Dagbladet.no/FREDAG.

STARTER: Stian Johansen står bak NESL.