Dataspillere stresser mindre

... og drikker mindre alkohol.

(Dagbladet.no): Den statlige svenske ungdomsstyrelsen har gjennomført en undersøkelse blant svensk ungdom, for å undersøke om de som spiller dataspill har dårligere helse enn annen ungdom.

Undersøkelsen, som ble foretatt med 2900 unge mellom 16 og 25 år, inngår i antologien «Unga och nätverkskulturer - mellan moralpanik och teknikromantik».

- De aller fleste unge som spiller dataspill er som andre ungdommer. Vi kan ikke se noen sammenheng mellom dataspill og dårligere helse, sier generaldirektør Per Nilsson i Ungdomsstyrelsen i pressemeldingen.

En av hovedoppgavene til Ungdomsstyrelsen er å følge med på hvordan unges fritidsvaner utvikler seg - og her spiller dataspill en viktig rolle. I undersøkelsen oppgir syv av ti ungdom at de spiller, tre av ti gjør det hver uke eller oftere - og gutter spiller oftere enn jenter.

Rapporten viser også at vanlige fordommer mot de som spiller ikke holder stikk:

- I vår studie kan vi se at unge som spiller dataspill drikker mindre alkohol, stresser noe mindre og driver med idrett i like stor grad som andre ungdommer, sier Nilsson.

• Hele rapporten om ungdom og nettverkskultur kan lastes ned i PDF-format her.

STRESSER MINDRE: Ungdom som spiller dataspill både stresser og drikker mindre enn andre ungdommer, viser en svensk undersøkelse. Her en i overkant trøtt deltaker på The Gathering i Vikingskipet på Hamar i 1999. Foto: GEIR MAGNUSSON / SCANPIX
STRESSER MINDRE: Ungdom som spiller dataspill både stresser og drikker mindre enn andre ungdommer, viser en svensk undersøkelse. Her en i overkant trøtt deltaker på The Gathering i Vikingskipet på Hamar i 1999. Foto: GEIR MAGNUSSON / SCANPIX Vis mer