KØ: Det oppsto kaos da flere ivrige festivaldeltakere ikke kom seg inn på Slottsfestivalen, grunnet datatrøbbel. Systemet er nå oppe igjen. Foto: Jørgen Kvalsvik / Dagbladet
KØ: Det oppsto kaos da flere ivrige festivaldeltakere ikke kom seg inn på Slottsfestivalen, grunnet datatrøbbel. Systemet er nå oppe igjen. Foto: Jørgen Kvalsvik / DagbladetVis mer

Datasystemet var nede på Slottsfjellfestivalen

Ga trøbbel med å komme inn.

TØNSBERG/OSLO (Dagbladet): I dag startet Slottsfjellfestivalen i Tønsberg. Da ivrige festivalgjengere skulle inn på området ved 14-tida, fikk de en derimot en brå stopp.

Datasystemet var nemlig nede i rundt en time, og på et tidspunkt var det ingen som kom seg inn på området.

- Det oppsto tekniske problemer med nettet som gjorde at vi fikk litt kø. Det ser ut til at ting har løsna litt, og vi jobber for få alt til å gå igjen. Vi beklager selvsagt at noe slikt kunne skje, forteller Siri Narverud Moen, presse- og infosjef ved Slottsfjellfestivalen.

Lange køer Klokken to i formiddag begynte festivalens første konsert, med De Lillos. Flere festivaldeltakere opplevde lange køer inn til konsertområdet.

- Vi måtte stå i tre kvarter og vente på bånd, fordi systemet var nede. Så sto vi i tyve minutter og ventet på å få fylle på kortet, og det regner. Det er jo en litt kjip start på festivalen, forteller Therese Broback (22) og Kari Lundegaard (22) til Dagbladet.

- Planen var å se De Lillos når vi kom, men den konserten får vi da ikke sett.

Jentene er glad for at dataproblemene løste seg raskt.

- Vi håper at dette ikke skjer i morgen igjen, fordi vi har bare dagspass disse to dagene, så vi må hente ut bånd i morgen også. Vi satser på at resten av festivalen blir bra, forteller de.

Dårlig vær For Marius Tangen (23) og Marte Johansen (22) virket det hele ganske udramatisk.

- Det er ikke så stort problem egentlig. Alt annet er supert på Slottsfjell, og det kommer til å bli en super festival uansett. Men vi skulle gjerne hatt en regnponcho nå, og det blir vanskelig uten å få fylt på penger, fortalte de til Dagbladet mens systemet fortsatt var nede.

Rett før klokken halv fire i ettermiddag kunne Dagbladets reporter på stedet altså fortelle at systemet var oppe igjen.