KRITISK: – Det er noe som ikke har noe på nett å gjøre, og heller ikke etter hvordan loven er lagt opp, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
KRITISK: – Det er noe som ikke har noe på nett å gjøre, og heller ikke etter hvordan loven er lagt opp, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

Datatilsynet kritisk til filming av festivaldeltakere

Datatilsynet er kritisk direktesending fra festivalen Midnattsrocken.

Datatilsynet er kritisk til at nettavisen iFinnmark skal ha direktesending fra festivalen Midnattsrocken i Lakselv og mener at deltakerne skal kunne delta uten å havne på film.

– Det er noe som ikke har noe på nett å gjøre, og heller ikke etter hvordan loven er lagt opp, sier direktør Bjørn Erik Thon i Datatilsynet til NRK.

STOR FESTIVAL: Midnattsrocken er en stor festival. I 2010 fikk de blant andre besøk av Pharrell Williams. Foto: NTB scanpix
STOR FESTIVAL: Midnattsrocken er en stor festival. I 2010 fikk de blant andre besøk av Pharrell Williams. Foto: NTB scanpix Vis mer

Nettavisen iFinnmark planlegger å strømme video fra den årlige Midnattsrocken førstkommende helg.

– Dette er opptak som sveiper over hele området, noe som innebærer at man kan se folk gå på do, hvor folk skal kjøpe seg en øl og hvor folk skal danse og drikke, utdyper Thon.

Ifølge konstituert redaktør Stian Eliassen har avisa vært i kontakt med Datatilsynet om strømmingen. Ifølge Eliassen vil avisen gjøre redaksjonelle vurderinger ved nærfilming. Når kameraet ikke betjenes, vil bildene ha store utsnitt.

Til tross for dette, mener Datatilsynet at avisen går for langt.

– Det er et viktig prinsipp i samfunnet at du skal kunne bevege deg rundt på offentlige steder uten å bli fanget opp på kamera, sier Thon.

I etterkant av Datatilsynets kritikk, har avisen gått gjennom produksjonen og fjernet ett videoutsnitt som de mente var for nært, ifølge NRK. Bortsett fra dette, blir videostrømmen stående.

– Brennelvneset er et privat område så lenge Midnattsrocken disponerer området. Opptakene gjøres i forståelse med arrangørene, og de har gjort sine folk oppmerksomme på dette, sier Eliassen.

(NTB)