Dating for dummies

Pinlige pauser og skjult gjesping. Slik behøver ikke en date å være.

Det finnes nemlig et par enkle knep for å få et vellykket stevnemøte. Den store hemmeligheten ligger i valg av samtaletema, eller rettere sagt: Du må vite hva du ikke bør snakke om.

Eks-kjærester

La være å snakke om eksen din. Hvis du snakker pent om ham eller henne, virker det som om daten din ikke er god nok for deg, og hvis du snakker stygt, kan du lett virke litt små-psykopatisk. I det hele tatt blir det ganske snart klart for den du er på stevnemøte med at du ikke er ferdig med det siste forholdet ditt.

Andre menn/kvinner i lokalet

Unngå å kommentere andre menn eller kvinner i rommet. Hvis du skryter andre opp i skyene, vil daten din lett utvikle mindreverdighetskomplekser, og hvis du har noe negativt å si om alle som kommer inn døra, vil han eller hun ganske snart begynne å lure på hva du ville sagt om dem når de ikke er innen hørevidde. Dessuten virker det uoppmerksomt, og det er jo ikke akkurat den effekten vi er ute etter på et stevnemøte.

Mor

Det er sjarmerende med menn som har et godt forhold til mora si, men hvis du fortsatt bor hjemme, er ikke det noe du bør nevne. Ei heller at hun hjalp deg med å plukke frem den peneste tversoversløyfa til stevnemøtet. Kvinner bør ikke velge dette tidspunktet til å fortelle om det vanskelige mor-datter-forholdet som preger enhver avgjørelse de tar i livet.

Gifteplaner

«Jeg vil gifte meg! Nå! Og jeg vil ha 3 barn! Og en Volvo stasjonsvogn!» Hvis du rekker å uttale hele denne setningen uten at bordkavaleren din har forlatt bordet i sjokk og redsel, ja da har du antakeligvis møtt en med like lite bindingsangst som deg selv. Gratulerer! For alle andre, både kvinner og menn, gjelder: Vent til i alle fall tredje møte med å fortelle om fremtidsplanene dine.

Problemer på jobben

Det er fint å ha en jobb. Mange vil faktisk bare gå ut med deg hvis du har en. Likevel er jobbprat paradoksalt nok en real turn-off for de aller fleste. Spesielt jobbproblemer à la «sjefen min ser ikke potensialet mitt». Ikke forveksle stevnemøtet med time hos bedriftspsykologen.

Pessimisme og syting

Få ting er mer irriterende enn en gjennomgående negativ holdning. Kaffen er for kald, maten er for salt, filmen var kjedelig... Hvis du i tillegg skjeller ut kelneren for dårlig service og slår ned taxisjåføren for å ha fikset taksameteret, kan du være sikker på at det blir med dette første møtet.

Har du opplevd en dårlig date eller har du tips om hvordan man kan ha et vellykket stevnemøte? Del med andre i utelivsbloggen!

BRYLLUP: Dersom dette er målet ditt, bør du holde det for deg selv - i alle fall en liten stund til.
VELLYKKET: Tom Cruise og Katie Holms hadde helt sikkert et fint første stevnemøte.