Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dato klar for «Spore»

Livs-simulatoren på plass i høst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): «The Sims»-skaperen Will Wright har de siste årene jobbet hardt med sitt nye spill, «Spore».

Her får du intet mindre enn muligheten til å følge - og styre - livets gang helt fra organisme-nivå til utforsking og erobring av verdensrommet.

Forventningene til spillet har vært svært høye, og nå har Electronic Arts satt dato for spillet, som kommer til pc, Mac, Nintendo DS og mobiltelefoner: 5. september.

- Ventetiden er nesten over. Vi er i vårt siste utviklingsstadium med «Spore», og finpusser på spillet nå. Vårt team i Maxis klarer knapt å vente på å få se det brukerskapte kosmoset senere i år, sier Will Wright i en pressemelding.

I «Spore» kan nemlig de mange brukerne styre og skape evolusjonen og egne sivilisasjoner, og selv om man ikke spiller direkte mot hverandre online vil spillerne kunne utforske andres kreasjoner når de selv spiller, ettersom alt dette deles automatisk.

På neste ukes Game Developers Conference i San Francisco skal Will Wright snakke mer om hans tanker bak «Spore», og Dagbladet.no vil være tilstede for å fortelle mer om dette.

FRA LITEN ...: I «Spore» følger og styrer du livet helt fra det bare består av små organismer. Foto: MAXIS / EA
FRA LITEN ...: I «Spore» følger og styrer du livet helt fra det bare består av små organismer. Foto: MAXIS / EA Vis mer
... TIL STOR: Men etterhvert vokser livet seg stort, og får et utvidelsesbehov, også til andre planeter.
... TIL STOR: Men etterhvert vokser livet seg stort, og får et utvidelsesbehov, også til andre planeter.
STORE MULIGHETER: Du kan selv bestemme hvordan din livsform skal se ut og utvikle seg - resultatet kan bli temmelig spesielt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!