Dato satt for PlayStation 3 i Norge

Se lista over lanserings-spillene.

(Dagbladet.no): I de siste ukene har ryktene gått om både det ene og det andre når det kommer til PlayStation 3.

Noen mener at maskinen - som allerede har vært utsatt et par ganger - ville bli utsatt igjen. Andre mente derimot å være sikre på at maskinen ville dukke opp i slutten av mars.

Heldigvis for spillinteresserte var det de sistnevnte som fikk rett: I en pressemelding går i dag Sony ut og bekrefter at PlayStation 3 vil dukke opp i butikkene i Europa, Afrika, Midtøsten og Australasia den 23. mars i år.

Basert på butikkenes tilbakemeldinger, vil det i utgangspunktet bare være 60gb-versjonen som lanseres i mars. Den billigere modellen med 20gb kommer først senere.

Det er ikke oppgitt noe norsk pris i pressemeldingen, men ifølge Eurogamer er den britiske prisen satt til 425 pund - altså rundt 5500 kroner.

Kun én million maskiner vil bli sendt ut til butikkene, så det er ikke utenkelig at det også i denne omgang vil oppstå store PS3-køer.

Sony benytter også pressemeldingen til å fortelle at over 30 spill vil være tilgjengelig til PlayStation 3 ved lanseringen. Disse kommer både på vanlige disker, og på nettbutikken PlayStation Network Store - se hele lista her:

KOMMER I MARS: PlayStation 3-fans kan glede seg til våren.
KOMMER I MARS: PlayStation 3-fans kan glede seg til våren. Vis mer
KUN EN VERSJON: Det er kun én av de to PS3-modellene som kommer til lanseringen - heldigvis den største på 60gb.