Datoen for siste Potter er klar

J.K. Rowlings forlag Bloomsbury Publishing Plc offentliggjorde i går datoen for den syvende og siste boka i serien om den unge trollmannen Harry Potter.

21. juli lander det siste kapittelet om den uhyre populære Harry Potter i bokhyllene, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Boka har fått tittelen «Harry Potter and the Deathly Hallows», og har allerede i uutgitt tilstand fått oppmerksomhet i bøtter og spann.

Ikke minst frykter Harry Potter-fansen for heltens liv, ettersom Rowling har avslørt at en viktig person kommer til å miste livet i løpet av boka.

Forlaget er ifølge Reuters forsiktig med å komme med noen spådommer om hvordan utgivelsen vil påvirke den totale omsetningen, grunnet det konkurranseutsatte markedet.

De seks første bøkene om den unge trollmannen og hans opplevelser har solgt i 300 millioner eksemplarer, på 63 språk. J.K. Rowling er i dag den kvinnen i Storbritannia som tjener best, ifølge nyhetsbyrået AFP.

Den femte filmen, «Harry Potter og Føniksordenen» er for tiden under innspilling og får premiere samtidig som den nye boka kommer ut, nemlig i juli 2007.

(NTB)

VENTETIDA HAR BEGYNT: - «Harry Potter and the Deathly Hallows» vil lanseres lørdag 21. juli klokka 00:01 i Storbritannia, USA og andre engelsktalende land rundt i verden, skriver J.K. Rowling på sin hjemmeside i morges. Foto: SCANPIX
VENTETIDA HAR BEGYNT: - «Harry Potter and the Deathly Hallows» vil lanseres lørdag 21. juli klokka 00:01 i Storbritannia, USA og andre engelsktalende land rundt i verden, skriver J.K. Rowling på sin hjemmeside i morges. Foto: SCANPIX Vis mer
PÅ VEI: Både film og bok. Her fra «Harry Potter og ildbegeret».