Datoene satt?

«Halo 2», «Doom 3» og «Half-Life 2» er ikke langt unna.

Diskuter spill

(Dagbladet.no): Det er nyheter du er vant til å høre, at spillene du har ventet så lenge på er utsatt nok en gang. Men som perler på en snor kommer nå spillutviklerne med antydninger om når en rekke stortitler vil komme i butikkhyllene.

Det første spillet vi skal få leke oss med, er «Doom 3». Utgiveren Activision har tidligere annonsert at det lenge etterlengtede spillet vil bli lansert denne sommeren, men har ikke gått inn på detaljene. Flere aviser og nettsteder har i det siste skrevet at spillet kommer den 13. august. Det kan imidlertid ikke Activision gå god for.

Ikke langt unna

- Jeg har lagt merke til at det sirkulerer rykter om at spillet har fått en offisiell slippdato, men det er rykter jeg kan avkrefte med en gang. Det vi har sagt hele tiden, er at spillet er ferdig når det er ferdig - og at det vil være i løpet av sommeren. Men hvor lang sommeren blir i år, det vet jeg ikke nå, forteller PR-manager Suzanne Panter i Activision.

Hun forteller at de venter på at spillet skal «go gold», altså trykkes på en gyllen masterdisk som brukes i masseproduksjonen av spillet.

- Inntil vi får den gyldne disken fra id Software, som lager spillet, regner vi spillet som uferdig. Vi har ikke fått noen klar dato om når vi vil ha disken i hende, men det er nok ikke så altfor lenge til. Først når vi vet når trykkingen av spillet kan begynne, kan vi beregne hvor lang tid det vil ta å få spillet ut i butikk - og dermed sette en fast dato, forteller Panter til Dagbladet.no.

 • Se bilder fra «Doom 3»

  «Half-Life 2» i september?


  Et annet spill vi har siklet etter i flere år nå, er «Half-Life 2». Det skulle egentlig vært ute i fjor, men flere omstendigheter (som tyveriet av kildekoden) gjorde at vi fortsatt ikke har sett noe til spillet.

  En av hjernene bak spillet, administrerende direktør Gabe Newell i Valve, uttalte nylig i et innlegg på forumet til nettstedet Half-Life 2 Fallout følgende:

  - Jeg sa vi planla å levere spillet til Sierra i august ... med våre hittil svake evner til å se framover, så forestiller vi oss august.

  Med tanke på at det gjerne tar et par uker fra spillutvikleren leverer fra seg spillet, til produsenten klarer å få det ut i butikk, kan det altså i månedsskiftet august/september være mulig å endelig få fingra i «Half-Life 2». Men, som all erfaring tilsier: Ingen ting er sikkert i denne bransjen.

 • Se bilder fra «Half-Life 2»

  Sikker dato for «Halo 2»


  På E3-messen i år kunne vi se visepresident for Microsofts hjemme- og underholdningsdivisjon Peter Moore brettet opp ermet, og viste fram en tatovering (riktignok av henna-typen) med datoen 9. november på overarmen. Dette var datoen for USA. Nå har imidlertid Microsoft akkurat sendt ut en pressemelding med datoen for «Halo 2» i Norge: 11. november 2004.

  I pressemeldingen siteres Senior Director Michel Cassius i Microsoft på at «Halo 2 kanskje er det aller beste spillet som blir lansert før jul», og legger til:

  - Vi vet at dette er et svært etterlengtet spill. Og Halo 2 innfrir alle forventninger. Med online- og flerspillermuligheter som bringer onlinespilling til et helt nytt nivå, er Halo 2 en svært viktig lansering for oss.

  Spillet vil være online-kompatibel via Xbox. Og om det er like bra som utviklerne skal ha det til, gjenstår å se. Gleder oss gjør vi uansett.

 • Se bilder fra «Halo 2»Diskuter spill
<B>KOMMER SNART:</B> «Doom 3» har ikke ennå fått en sikker slippdato, men er ifølge utviklerne ikke langt unna.
<B>SIKKER DATO:</B> «Halo 2» kommer helt sikkert den 11. november.
<B>LANG VENTETID:</B> Både «Doom 3» og «Half-Life 2», som dette bildet er hentet fra, har vært utsatt mange ganger. Men vi venter like spent for det.