Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Datteren gikk lei Jack Sparrow

Men Johnny Depp spiller gjerne piraten i mange flere filmer.

POPULÆR: Den var tilløp til hysteri da Johnny Depp kom til Cannes for å vise sin siste film. Foto: AP Photo/Lionel Cironneau/SCANPIX
POPULÆR: Den var tilløp til hysteri da Johnny Depp kom til Cannes for å vise sin siste film. Foto: AP Photo/Lionel Cironneau/SCANPIX Vis mer

CANNES (Dagbladet): Den fjerde filmen i «Pirates of the Caribbean»-serien er på vei til kinoer verden over, og selv om «On Stranger Tides» knapt er noen typisk festivalfilm, har skuespillerne tatt turen til Cannes med en blodfersk kopi og kassevis av 3D-briller.

Flankert av sine kvinnelige motspillere Penelope Cruz og nykomlingen Àstrid Bergès-Frisbey, avslørte Johnny Depp i dag mer om sitt forhold til Jack Sparrow-figuren.

- Jack er en merkelig kombinasjon av en 1800-talls rockestjerne og et stinkdyr. Riktignok et svært romantisk stinkdyr, sa 47-åringen om figuren som har blitt hans fremste varemerke etter mange år med særere og mer kunstnerisk ambisiøse filmer.

Brukte søsteren som stand-in Depp kunne også fortelle at han har brukt sine egne barn som forsøksdyr i forberedelsene til filminnspillingen. Skuespilleren har en datter på tolv og en sønn på ti med skuespilleren og artisten Vanessa Paradis.

- Familien har sett flere av filmene mine enn meg selv, og i all hemmelighet har jeg testet ut forskjellige stemmer på dem. Mens jeg og datteren min lekte med Barbie-dukker, brukte jeg piratstemme helt til hun satte ned foten og sa stopp.

Penelope Cruz, som spiller Jack Sparrows ekskjæreste, gikk enda lenger i å involvere familien i filmen. Hennes modellsøster Monica ble nemlig fløyet inn for å være stand-in i enkelte scener.

- Det dreide seg om bilder skutt på lang avstand, eller når vi simpelthen trengte en silhuett, sier regissør Rob Marshall.

Ingen grenser Den fjerde «Pirates of the Caribbean»-filmen blir neppe den siste. Johnny Depp selv fortsetter gjerne i rollen som Jack Sparrow.

- Så lenge jeg er omkranset av kreative folk og dyktige medskuespillere, er det ingen grenser for hvilke muligheter denne figuren har. Men til syvende og sist er dette filmer som er laget for alle dem som bruker sine surt opptjente penger på å gå og se dem. Vil folk ha flere filmer, er jeg med, lovet han.

Filmen har norsk premiere 18. mai.

HOVEDROLLENE: Spilles av (fra venstre) Àstrid Bergès-Frisbey, Depp og Penelope Cruz. Foto: PÅL NORDSETH/DAGBLADET
HOVEDROLLENE: Spilles av (fra venstre) Àstrid Bergès-Frisbey, Depp og Penelope Cruz. Foto: PÅL NORDSETH/DAGBLADET Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media