Daukjøtt

Marion Ravn er et av få lyspunkter på Meat Loafs «Bat Out Of Hell III».

• Les ukas musikkanmeldelser her

CD: «Bat out of Hell» er en av verdens mestselgende plater. Oppfølgeren solgte halvparten, uten at det var noe å grine på nesa av. Platene imellom er det verre med.

Svulstig

Meat Loaf har derfor gnidd på den magiske lampa igjen og blåst ut nok et kapittel i sagaen om den innbringende flaggermusa. Og da er det bare å sette alle kluter til for nok en gang å redefinere begrepet svulstig - man må nesten beundre amerikanerens tilnærmet eksentriske forhold til det overdådige.

Steinman igjen

Med på laget har Meat Loaf nok en gang mannen med nese for sentimentale klaverballader - Jim Steinman står for brorparten av materialet. Andre bidragsytere er Nikki Sixx og John 5 fra henholdsvis Mötley Crüe og tidligere Marilyn Manson. På toppen av det hele har Desmond Child, som for øvrig har et godt kobbel Kiss-svisker på samvittigheten, bidratt med melodier og produksjon.

Megarock

Resultatet er nok et storstilt drama av cinematisk og husmorvennlig megarock. Men denne gangen uteblir stolpene som skal selge storyen. Brian Mays gjesteopptreden i «Bad for Good» og Marion Ravn-duetten «It\'s All Coming Back To Me Now» står for de sterkeste bidragene.

 LYSPUNKT: Marion Ravns duett med Meat Loaf er et lyspunkt på «Bat Out Of Hell III - The Monster Is Loose». Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD
LYSPUNKT: Marion Ravns duett med Meat Loaf er et lyspunkt på «Bat Out Of Hell III - The Monster Is Loose». Foto: SVEINUNG UDDU YSTAD Vis mer

Klønete desperat

Forsøket på å inkorporere innslag av moderne amerikansk metal som i Sixx-/John 5-bidraget «The Monster Is Loose» låter bare klønete desperat. Da spørs det om det holder, gitt.

• Les ukas musikkanmeldelser her