Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dave Allen er død

Den irsk-britiske komikeren ble 68 år gammel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den irsk-britiske komikeren Dave Allen er død, 68 år gammel. Allen var omstridt, men høyt aktet for sine fjernsynsshow, der han i en blanding av prat og sketsjer drev gjøn med alkohol, religion og fordommer.

Mye av tiden satt han alene på en diger scene, med et glass whisky i den ene hånden og en sigarett i den andre. Showene, som også ble sendt på svensk fjernsyn, og i en kort periode på NRK, skaffet ham begeistrede tilhengere over hele Europa.

- Han var en nybrottsmann, spesielt med sketsjene og vitsene som handlet om religion. Denne humoren stammet helt sikkert fra hans oppvekst i Irland, som på den tiden da han var ung kunne være et temmelig tøft sted, sier BBCs komediesjef Jon Plowman.

- Han forsøkte å vise at hykleri også kan ha sine komiske sider, tilføyer Plowman.

Allen sovnet stille og fredelig inn i sitt hjem i Vest-London torsdag kveld, i en alder av 68 år. De siste årene hadde det vært forholdsvis stille rundt ham, og mange hadde glemt hvilken superstjerne han i sin tid var. På 1960-tallet var Dave Allen så stor at han turnerte med The Beatles i Storbritannia og Frankrike.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!