Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dave Holland blir Artist in Residence ved Moldejazz

Stjernebassist og kvinnelig supertrio de første kattene ut av Moldejazz-sekken.

 RESIDERENDE: Dave Holland på terassen til Hotel Alexandra i 2007. Nå blir det gjensyn med Molde og Romsdal for den store bassisten. 
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
RESIDERENDE: Dave Holland på terassen til Hotel Alexandra i 2007. Nå blir det gjensyn med Molde og Romsdal for den store bassisten. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bassisten og bandlederen Dave Holland (64) blir årets Artist in Residence ved Moldejazz mellom 18. og 23 juli.

Den engelske, USA-bosatte veteranen kommer til å opptre i flere ulike musikerkonstellasjoner med norske og utenlandske utøvere.

Holland, som ble kjent som medlem av Miles Davis? band fra 1968 til 1970 og spiller på klassikerne «In A Silent Way» og «Bitches Brew», har i mange år ledet egne grupper av ulik størrelse og utgitt en lang rekke plater på ECM og sitt eget selskap Dare2. Han er en gjenganger i toppen av de årlige kritikeravstemningene år etter år og har spilt i Norge en rekke ganger.

Stjernetrio
Moldeklar er også trioen Sing The Truth der de tre stjernevokalistene Dianne Reeves, Angelique Kidjo og Lizz Wright bokstavelig talt slår sine stemmer sammen.

Trioens repertoar er en hyllest til markante svarte sangere og rettighetsforkjempere som Miriam Makeba, Abbey Lincoln og Odetta, men Inspirasjonskildene teller også navn som Billie Holiday og Lauryn Hill.

Den gamle Led Zeppelin-bassisten John Paul Jones og den norske improtrioen Supersilent gjorde en felles konsert under fjorårets Punktfestival i Kristiansand. Så mye mersmak ga møtet at det nå skal gjentas i Molde, på en festival som også kommer til å by på et samarbeid mellom gitaresset Stian Westerhus og Trondheim Jazzorkester, for anledningen med bl a Maja S. Ratkje, Mats Gustafsson, Kjetil Møster og Ola Kvernberg i besetningen; videre pianist/komponist Jon Balke i samarbeid med Trondheim Voices og Batagraf og Magnolia Jazzband og Lillian Boutte med New Orleans-gospel i Molde Domkirke.

Tidiligere denne uka ble det kjent at Gertrud Hals er årets festivalkunstner ved Moldejazz, og flere artistnavn er ventet i løpet av kort tid.

TILBAKE:  Stian Westerhus fikk pris under Moldejazz i fjor og kommer tilbake med nytt prosjekt i år. Foto: Terje Mosnes/Dagbladet
TILBAKE: Stian Westerhus fikk pris under Moldejazz i fjor og kommer tilbake med nytt prosjekt i år. Foto: Terje Mosnes/Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!