Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Dave og Phil Alvin er virkelige blues-brødre fra Los Angeles

Wandrups utvalgte: Ny EP til glede for trofaste fans.

SUPERGITARIST: Dave Alvin er en virtuos både på akustisk og elektrisk gitar, dessuten en sanger og låtskriver i samme divisjon som Warren Zevon elller Bruce Springsteen. Han har også utgitt to diktsamlinger.
SUPERGITARIST: Dave Alvin er en virtuos både på akustisk og elektrisk gitar, dessuten en sanger og låtskriver i samme divisjon som Warren Zevon elller Bruce Springsteen. Han har også utgitt to diktsamlinger. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Brødrene Dave (61) og Phil Alvin (64) vokste opp i Los Angeles, der de fra de var svært unge så konserter med blues, rock og soul-musikere. I 1979 dannet de det legendariske rock revival-bandet The Blasters. I 1987 debuterte Dave med «Romeos Escape», det første i en serie på 11 suverene album fram til 2011.

TRAIN KEEPS A'ROLLIN' - med brødrene Dave og Phil Alvin om bord.
TRAIN KEEPS A'ROLLIN' - med brødrene Dave og Phil Alvin om bord. Vis mer

Deretter har de to brødrene sammen utgitt to plater med klassisk blues. I april utga de en EP i begrenset opplag kalt «Hard Travelling». Den er fortsatt mulig å få tak i, fire flotte låter, levert på rød vinyl.

Personlig har jeg alt som er mulig å få tak i med den strålende gitaristen og låtskriveren Dave Alvin, inklusive en diktsamling. Nylig oppdaget jeg to live-innspillinger, «Live From Austin tx» og «Live in Long Beach 1997», den siste delvis sammen med Billy Boy Arnold, Clarence Gatemouth Brown og Joe Louis Walker. Obligatorisk americana.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!