HOLLYWOOD-DRØM: David Menkin spiller kollegaen til Tom Hanks (t.h.)  filmen «A Hologram for the King», som kommer til høsten. Foto: Stella Pictures
HOLLYWOOD-DRØM: David Menkin spiller kollegaen til Tom Hanks (t.h.) filmen «A Hologram for the King», som kommer til høsten. Foto: Stella PicturesVis mer

David (37) fra Moss spiller mot Tom Hanks i ny film

Fikk drømmerolle i «A Hologram for the King».

David Menkin er en norsk-amerikansk skuespiller som vokste opp i Moss.

Han fikk overraskende en rolle i Tom Hanks-filmen «A Hologram for the King», som er klar til høsten.

- Det blir nok ikke meg Det var for et år siden at David Menkin var to måneder i Marokko for å gjøre opptakene til filmen, basert på en bok med samme navn av Dave Eggers. Det er VG som skriver dette i dagens avis.

Den London-bosatte skuespilleren var på audition, men sier til VG at han ikke trodde at han skulle få rollen.

- Da jeg var på audition og fikk med meg at dette ville medføre åtte scener med Tom Hanks, tenkte jeg at «det blir nok ikke meg som få en såpass stor rolle, men jeg får satse likevel», sier Menkin til avisa.

Fløy til Casablanca  TV2 meldte dette tidligere. I 2013 var David Menkin gjest i «Senkveld», og i fjor skrev tv-kanalen nyheten om at den relativt ukjente skuespilleren var på vei til sitt livs stor oppdrag.

12. mars i fjor fortalte han til TV2:

- Jeg satte meg på et fly til Casablanca i går formiddag, og kom rett til kostymeprøver. I dag flyr jeg og to andre skuespillere i et bittelite fly til en bitteliten by i Vest-Sahara for å spille inn filmen.

David grugledet seg  Tom Hanks er både regissør og hovedrolleinnehaver i filmen, sammen med produsentene Tom Skerritt (Top Gun) og Sarita Choudhury (Homeland) melder The Hollywood Reporter.

Tom Hanks spiller hovedrollen filmen, som finansmannen Alan Clay. Menkin skal spille en yngre kollega av Hollywood-stjernen, fortalte NRK i fjor:

- Jeg grugleder meg. Jeg har hørt masse fint om han. Han skal visst være veldig hyggelig.

Raus og avslappet fyr I dagens VG beskriver Menkin Tom Hanks som en raus og avslappet fyr:

- Han har en fortellerevne uten like. Man kan sitte i flere timer å høre på ham.

David Menkin ble født 10. mai 1977 i Moss. Hans mor er norsk og faren er amerikansk. Som barn flyttet familien til London, der han bor og jobber som skuespiller.

«SENKVELD»: Her er David Menkin gjest i «Senkveld», her med Odd-Magnus Williamson. Foto: Stella Pictures
«SENKVELD»: Her er David Menkin gjest i «Senkveld», her med Odd-Magnus Williamson. Foto: Stella Pictures Vis mer