David (60) ville lage musikk for katter. Da gikk internett av hengslene

- Jeg vet at det høres ut som en vits, men det er 100 prosent ekte.

(Dagbladet): Musikeren og komponisten David Teie (60) har en lang karriere bak seg som cellist i National Symphony Orchestra i USA, og har tidligere delt scenen med storbandet Metallica. De siste ukene er det noe helt annet som har plassert han i medienes søkelys.

Den store drømmen for Teie er å spille inn et helt album med sanger som er komponert spesielt for katter. Musikeren hevder også at musikken hans er vitenskapelig bevist å ha en positiv effekt på katters trivsel.

«Jeg vet at det høres ut som en vits, men det er 100 prosent ekte», skriver Teie på Kickstarter

For å oppnå drømmen startet han en innsamling på kronerullingssiden Kickstarter i slutten av oktober. Målet var å samle inn 20 000 dollar, noe han klarte på under to dager.

- Det kommer mer Med 16 dager igjen har innsamlingen rundet 133 000 dollar. Det kan bety at det er flere enn katter som får oppleve egenkomponerte toner. 

- Dersom jeg kan tjene til livets opphold ved å holde på med dette, så vil det komme mye mer musikk - for alle slags dyr, sier Teie til Washington Post.

Amerikaneren begynte å spille inn musikk for dyr allerede i 2003. Den gang var fokuserte han på musikk for aper, uten spesielt stor kommersiell suksess. I 2008 vendte han celloen mot katter, som han antok hadde eiere som mer villig kunne gi slipp på noen dollar.

De to sangene som ble sluppet det året var store hits blant de firbente. Ifølge en vitenskapelig undersøkelse som ble publisert tidligere i år, ble 77 prosent av kattene som ble utsatt for musikken i bedre humør.

Etterligner kattelyder Katte-komponisten sier det er store forskjeller på musikk som lages for katter og den som skrives for mennesker.

- Menneskers forståelse av musikk skapes i livmoren, der morens hjerteslag gir den første opplevelsen av rytme, sier Teie til Washington Post.

Katter derimot får ifølge komponisten sin første musikalske oppvåkning etter fødselen, når de hører mødrenes purring eller fuglekvitter, hevder Teie.

Derfor har han skapt musikk som etterligner lydene katter liker å høre. Basert på tilbakemeldingene han har fått tror han det skal være mulig å tjene gode penger på å lage dyremusikk. Komponisten innrømmer likevel at han trolig vil holde seg til studioinnspillinger.

- Livekonserter kommer ikke til å fungere for katter, sier han til avisa. 

Det er mange som har hatt stor suksess med innsamlinger på Kickstarter. Da Zack Brown fra Ohio i USA som en spøk ba om støtte på Kickstarter, fikk han 240 000 kroner til å lage potetsalat.