IDEER

David Bowie halte han opp fra rennesteinene. Nå er det fastslått at rockens villeste mann har norske aner

Ny bok graver fram Iggy Pops nordiske røtter.

Tromsø: Iggy Pop på Buktafestivalen i 2007. Nå er det ute en ny dansk biografi om rocke-veteranen som flere ganger har spilt i Norge de senere årene. Foto: Truls Brekke
Tromsø: Iggy Pop på Buktafestivalen i 2007. Nå er det ute en ny dansk biografi om rocke-veteranen som flere ganger har spilt i Norge de senere årene.
Foto: Truls Brekke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg har vært lenge nok i bokbransjen til å erfare at alle mulige feil kan oppstå når man lager bøker. Da jeg nylig plukket opp Jan Poulsens ferske biografi «Iggy Pop–En overlever» i en dansk bokhandel, måtte jeg likevel glise litt for meg sjøl. På baksida av boka står det vitterlig at denne historien starter i 1878. Attensyttiåtte! Snakk om skrekkelig trykkfeil. Dette er jo en bok om rock, ikke historien om Thomas Alva Edison. Forfatter og forlag må ha selvsagt ha ment 1978, året Iggy var gjenfødt som The Godfather of Punk og sto modell for snørrunger som The Clash, Sex Pistols og The Damned.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer