HØYDEPUNKT: Ryuichi Sakamoto og David Bowie i Nagisa Oshimas mesterverk «Merry Christmas Mr. Lawrence» (1983), den kanskje beste av de mange filmene David Bowie medvirket i.
HØYDEPUNKT: Ryuichi Sakamoto og David Bowie i Nagisa Oshimas mesterverk «Merry Christmas Mr. Lawrence» (1983), den kanskje beste av de mange filmene David Bowie medvirket i.Vis mer

David Bowie var også en strålende skuespiller

Wandrups utvalgte: Mesterverket var «Merry Christmas Mr. Lawrence».

DVD/BLU-RAY: Striden er sikkert allerede i gang blant sørgende fans om hvilken David Bowie-plate, for ikke å si låt, som er hans beste.

Men la oss ikke glemme at David Bowie også hadde en lysende karriere som skuespiller, både i hoved- og biroller.

Han spilte for eksempel Pontius Pilatus i Martin Scorseses film «Jesu siste fristelse» (1988) og Andy Warhol i filmen «Basquiat» (1996).

Han spilte et vesen fra det ytre rom i «The Man Who Fell To Earth» (1976), hovedrollen i Berlin-historien «Just a Gigolo» (1978), Baal i Bertolt Brechts teaterstykke i et TV-drama i 1982, vampyr sammen med Catherine Deneuve i «The Hunger» (1983) og sanger i den undervurderte London-musicalen «Absolute Beginners» (1986).

Dessuten i «Twin Peaks: Fire Walk With Me» (1992).

Men mesterverket er rollen som britisk krigsfange i en japansk fangeleir i «Merry Christmas Mr. Lawrence» (1983).

En enestående film av Nagisa Oshima, med besettende musikk av Ryuichi Sakamoto, som også spiller Bowies fangevokter og homofile beundrer.

Et skremmende, vakkert og tidløst drama, fylt med dødsmystikk og samurai-filosofi.