Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

David Fincher lager thrillerserie for HBO

Med «Gone Girl»-forfatteren.

DÅRLIG DAG: Ingen toppdag for tegneserieelskere når skumle, skumle folk kommer på besøk for å lete etter favorittegneserien i Channel 4-serien «Utopia», som nå blir spilt inn på ny for HBO. Foto: Skjermdump fra serien
DÅRLIG DAG: Ingen toppdag for tegneserieelskere når skumle, skumle folk kommer på besøk for å lete etter favorittegneserien i Channel 4-serien «Utopia», som nå blir spilt inn på ny for HBO. Foto: Skjermdump fra serien Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Filtermagasin.no): David Fincher og remakes. Når skal det ende?

Regissøren har allerede lagt sin alt annet enn klamme hånd på svenske «Menn som hater kvinner» og britiske «House of Cards» (og gjort en topp jobb, må vi legge til) og nå melder The Hollywood Reporter at han setter klørne i nok en britisk serie: «Utopia».

Channel 4-serien handler om en gruppe fans av en tegneserie som oppdager at manuset til en oppfølger, «The Utopia Experiments», eksisterer.

Dessverre er mystifistiske og skummelige konspiratorium-hemmeligheter knyttet til manuset, og i jakten på manusets sanne betydning kommer våre venner i godt gammeldags trøbbel.

Samarbeider for andre gang
Den amerikanske versjonen av serien skal gå på HBO.

På manussiden har kanalen hanket inn «Gone Girl»-forfatter Gillian Flynn, med både henne og Fincher som produsenter.

Dette blir dermed det andre samarbeidet for Flynn og Fincher, etter at Flynn også skrev manuset til den kommende Fincher-filmatiseringen av «Gone Girl».

Har fått kritikk
Forøvrig har den britiske originalen en av de ekleste åpningsscenene på lenge, og ifølge Oh No They Didn't har serien også fått kritikk for fremstillingen av en skoleskyting i en av episodene, kort tid etter Sandy Hook-tragedien.

Den har likevel fått en andre sesong, som skal dukke opp på Channel 4 i løpet av året.

Den britiske kanalen har forøvrig blitt hjemmet til flere innovative titler, med Charlie Brookers bekmørke antologiserie «Black Mirror» og illusjonist-hypnotistifisør Derren Browns zombie-reality «Apocalypse» som to nylige høydepunkter.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!