Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

David Fincher «Mindhunter»

David Fincher med seriemorderserie

Traileren til David Finchers «Mindhunter» er sluppet.

TRAILER: David Finchers kommende Netflix-serie handler om en FBI-agent som intervjuer seriemordere for å utvikle nye teknikker for å løse mordsaker. Video: Youtube / ONE Media Vis mer

(Dagbladet): David Fincher, mannen bak den amerikanske versjonen av «House of Cards» og filmer som «Seven» og «Zodiac» har returnert til seriemordersjangeren med sin nye Netflix-serie «Mindhunter», skriver The Rolling Stone.

Serien er basert på boka «Mind Hunter: Inside FBI’s Elite Serial Crime Unit» fra 1996, skrevet av tidligere spesialagenter John Douglas og Mark Olshaker, ifølge Deadline.com.

Dystert

«Mindhunter» finner sted sent på 70-tallet og følger en FBI-agents arbeid med å løse kriminalsaker gjennom sine intervjuer med seriemordere. Intervjuene hjelper ham med å utforme profiler på seriemordere og voldtektsforbrytere, skriver Vulture.com.

I traileren til serien, som ble sluppet onsdag, får vi se mørke kontorer, oralsex, og replikker som «You want truffles? You gotta get in the dirt with the pigs».

Fra virkeligheten

Spesialagent John Douglas forfulgte og utviklet ulike profilteknikker i flere år for å fange de verste seriemorderne og voldtektsforbryterne, skriver Deadline.com.

I boken får man innblikk i USAs største saker som omhandler seriemordere, blant annet «The Atlanta child murderer», mannen som jaktet på prostituerte i Alaska og «Green River Killer» i Seattle.

Douglas studerte en mengde seriemordere og flere bøker og tv-karakterer er basert på ham. Blant annet har Thomas Harris brukt ham som inspirasjon til karakterene Jack Crawford og Will Graham i sine romaner «Nattsvermeren» og «Hannibal». Douglas har også vært inspirasjonen til Jason Gideons rolle Mandy Patinkin i tv-serien «Criminal Minds».

Serien er ventet på Netflix i oktober. Ifølge The Rolling Stone vil Jonathan Groff og Holt McCallany spille FBI-agentene i serien.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media